Epic Games, създателят на популярната видео игра Fortnite, достигна оценка

...
Epic Games, създателят на популярната видео игра Fortnite, достигна оценка
Коментари Харесай

COVID-19 позлати създателите на видео играта Fortnite

Epic Games, основателят на известната видео игра Fortnite, доближи оценка от внушителните 28.7 милиарда $. Това се случи след капиталов рунд, в който компанията си обезпечи ново финансиране от 1 милиарда $, предава Reuters.

COVID-19 пандемията накара хората да седят по домовете си, което предизвика растеж от цели 35% в поръчките свързани с видеоигри през месец февруари до сумата от 4.6 милиарда $, сочат данните на компанията за изследвания NPD.

Epic Games оповестиха в изказване, че са получили спомагателна инвестиция в размер на 200 млн. $ от миноритарния акционер Sony Group Corp, като останалите вложители включват Appaloosa, Baillie Gifford и KKR.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Джеф Безос е най-богатият човек в света, с помощта на Ama...

Новата инвестиция идва в миг, в който Epic Games и Apple се готвят за конфликт в съда, откакто през предходната година компанията за видеоигри се опита да избегне таксата от 30%, налагана от магазина за приложения на Apple. За задачата, Epic пуснаха лична система за разплащане – ход, който предизвика Apple да изхвърли играта Fortnite от магазина си за приложения.

Главният изпълнителен шеф на Epic Тим Суини ще резервира контрола си над компанията след последния капиталов рунд. Инвестицията ще форсира работата към построяването на свързани обществени преживявания в Fortnite, Rocket League и Fall Guys, показва Суини.

Epic пуснаха видеоиграта Fortnite през 2017 година, като заглавието се употребява от забележителна известност, изключително измежду по-младата публика. Компанията има над 160 млн. консуматори на своя PC магазин.

През предходната година Epic получиха инвестиция в размер на 250 млн. $ от Sony, а през 2018 година набраха 1.25 милиарда $ от вложители, в това число KKR.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР