ЕП и Съветът постигнаха споразумение за разширено приложение на цифровите

...
ЕП и Съветът постигнаха споразумение за разширено приложение на цифровите
Коментари Харесай

Емил Радев: Нови европравила намаляват бюрокрацията за милиони дружества и бизнес партньорства в ЕС

ЕП и Съветът реализираха съглашение за разширено приложение на цифровите принадлежности в дружественото право

Европейският парламент и Съветът на Европейски Съюз реализираха междуинституционално съглашение по отношение на директивата, с която се уголемява и надгражда приложното поле на цифровите принадлежности и процеси в дружественото право.

" Споразумението е мощен сигнал към европейските компании за нашата ангажираност да понижаваме бюрокрацията. С новите и опростени правила на процедура облекчаваме административната тежест и разноските за към 16 милиона сдружения с лимитирана отговорност и 2 милиона партньорства на единния пазар “, разяснява българският евродепутат от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев в качеството си на главен договарящ от страна на Европейския парламент. Той посочи, че законодателното предложение планува общоприет модел на европейско цифрово пълномощие. " Ще се вкара и дружествен документ за идентификация на фирмите в целия Европейски Съюз. Той ще се издава гратис и значително ще облекчи бизнеса в трансгранични обстановки като данъчни процедури, предложения за публични поръчки и други “, изясни Радев. По думите му с издаването на многоезичните документи ще отпадне нуждата от безценен превод и апостил, което в допълнение ще улесни сдруженията при трансграничните покупко-продажби.

Компаниите ще икономисват разноски и посредством плануваното въвеждане на правилото " единствено един път “, което значи, че посредством взаимовръзките на бизнес регистрите към този момент няма да се постанова да подават една и съща информация повече от един път.

Законодателното предложение ангажира страните членки с реализирането на предпазен надзор по отношение на информацията за сдруженията, с цел да се подсигурява, че въведените в комерсиалните регистри данни са точни, надеждни и настоящи.

Новите правила, също така, ще създадат данните на сдруженията по-лесно налични на равнище Европейски Съюз посредством Системата за взаимно свързване на бизнес регистрите (BRIS), ще покачат доверието и прозрачността в фирмите, ще допринесат за по-голяма съгласуваност на обществените администрации. По този метод ще се насърчат интегритетът и цифровизацията на единния пазар.

Като се базира на оценката на Европейската комисия за резултата от ограниченията, Емил Радев подчертава върху плануваното понижаване на разноските за фирмите с към 437 милиона евро годишно.

Предстои постигнатото съглашение да бъде утвърдено от Съвета и комисията по правни въпроси на Европейския парламент, тъй че директивата да се одобри преди края на мандата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР