Ентоколекцията на Кола-Кола Лимитирана колекция от шест дизайнерски бутилки, посветена

...
Ентоколекцията на Кола-Кола Лимитирана колекция от шест дизайнерски бутилки, посветена
Коментари Харесай

Български шевици украсиха бутилките на Кока-Кола


Ентоколекцията на " Кола-Кола "

Лимитирана сбирка от шест дизайнерски бутилки, отдадена на неповторимото многообразие от везбени орнаменти и композиции от разнообразни краища на България, създаде " Кока-Кола ".

Емблематичната стъклена бутилка на компанията ще бъде облечена в претекстове от шевиците на шестте български етнографски области – Пиринска, Тракийска, Родопска, Шопска, Добруджанска и Северняшка за стеснен интервал от време и единствено в партньорски заведения из страната.

Кампанията " Събери ентусиазъм от България “ има за цел да даде нов живот на българската шевица по извънреден и нетрадиционен метод, срещайки своята дългогодишна история и съвременен привкус с националното благосъстояние на везбните претекстове. България не за първи път е страната, потвърдила се като модернист в историята на марката. Именно при нас се позволява името на именитата марка да бъде изписано на друг от латиница език. Логото на кирилица реализира невиждан триумф в международен проект и поставя началото на нова епоха в развиването на марката в другите райони на света, припомнат от компанията.

Новата лимитирана серия бутилки има своята колекционерска стойност и историческо значение за Кока-Кола в България, тъй като сплотява в едно няколко емблематични детайла – иконичната стъклена бутилка, датираща от 1915 година, извънредния надпис на кирилица с история от 1965 година и отличителните за шест български района шевици.

Специален съветник по плана е доцент Ана Лулева от Института по етнология и фолклористика с етнографски музей към Българска академия на науките, която е част от екипа, селектирал везбените детайли за сътворяването на неповторимите бутилки. Във всеки дизайн са включени основни детайли от всеки район, а аленият цвят е доминиращ, освен тъй като е цветът на Кока-Кола – съгласно вярванията на българите това е цветът на живота и силата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР