Енергийното сътрудничество между Москва и Европейския съюз на фона на

...
Енергийното сътрудничество между Москва и Европейския съюз на фона на
Коментари Харесай

Захарова: Енергийното сътрудничество между ЕС и Москва е под въпрос

Енергийното съдействие сред Москва и Европейския съюз на фона на " терористичните офанзиви "  срещу газопроводите " Северен поток " и позицията на Брюксел е под сериозен въпрос. Това заяви говорителят на Министерството на външните работи на Руската федерация Мария Захарова по време на брифинг.

" Брюксел очевидно не има намерение да преразгледа курса си на отвод от енергийното съдействие с Русия. Към сегашния миг като цяло то е под сериозен въпрос, като се има поради саботажа против газопроводите ", съобщи Захарова.

Атаките бяха осъществени на 26 септември по едно и също време против два съветски газопровода за експорт на синьо гориво към Европа – " Северен поток "  и " Северен поток 2 ". Германия, Дания и Швеция не изключват целеустремен бойкот. Операторът Nord Stream Nord Stream AG заяви, че вредите по газопроводите са невиждани и е невероятно да се оцени времето, належащо за ремонтирането им.

" Газпром " заяви на 3 октомври, че налягането в развалените газопроводи " Северен поток " и " Северен поток 2 " се е нормализирало, приключването на газ е спряло и газът се изпомпва от друго отклонение на " Северен поток 2 ", с цел да се ревизира неговата целокупност. На собствен ред шведската брегова защита съобщи същия ден, че приключването от " Северен поток 2 “ продължава и даже леко се усилва.

Генералната прокуратура на Руската федерация инициира формиране дело за акт на интернационален тероризъм след повредата на газопроводите " Северен поток ". Датският външен министър Йепе Кофод разгласи, че държавното управление в Копенхаген ще откаже присъединяване на Русия в следствието на саботажа и идентифицирането на виновните за него.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР