Енергийният министър Теменужка Петкова и евродепутатът Светослав Малинов влязоха в

...
Енергийният министър Теменужка Петкова и евродепутатът Светослав Малинов влязоха в
Коментари Харесай

Светослав Малинов: Становището на ЕК означава, че АЕЦ „Белене” е нов проект

Енергийният министър Теменужка Петкова и евродепутатът Светослав Малинов влязоха в неприсъствен спор за това дали планът „ АЕЦ „ Белене “ би трябвало да стартира изначало.

Становището на Европейска комисия значи, че АЕЦ „ Белене” е нов план и от тук нататък новият вложител, който още не го знаем, влиза в тази тежка процедура, която стартира изначало. Това сподели в предаването „ Тази сутрин” по bTV bTV евродепутатът Светослав Малинов.

„ Проблемът на госпожа Петкова е, че тя си фантазира, че спори с мен. Всъщност тя би трябвало да се изправи пред обстоятелствата и пред мнението на Европейската комисия”, безапелационен беше той.
Светослав Малинов: Европейска комисия ни пази от държавното управление по проблема с АЕЦ „ Белене ” Вчера евродепутатът получи отговор на свое питане, в което е посочено, че планът е върнат в нулева фаза, а възобновяването му е обвързвано с дълги и мъчителни процедури
„ Българското държавно управление е прекратило този план през 2012 година и по тази причина той е нов. Но е нов, освен тъй като е преустановен от Народното събрание, а тъй като има нова конструкция на финансиране, нов вложител, който даже не го знаем”, добави Малинов.

По думите му този нов вложител в този момент влиза в тежка връзка с Европейска комисия, която ще трае години, до момента в който се изготви новият пакет.

Евродепутатът разясни, че с цел да не плащаме неустойки, всеки идващ вложител би трябвало да бъде осведомен в самото начало на договарянията персонално от Теменужка Петкова, че той влиза в нова процедура.
Теменужка Петкова отхвърли отработено нуклеарно гориво да се съхранява у нас Българските жители би трябвало да бъдат безусловно спокойни, безапелационен беше енергийният министър
По тематиката с отработеното нуклеарно гориво Малинов съобщи, че не е загадка периодичността и количеството, което би трябвало да се извози. „ А точно, всяка година минимум 50 тона отработено нуклеарно гориво би трябвало да се извозват. Нямам визия дали това се спазва”, означи Малинов.

Това е част от обществената информация. Българското държавно управление единствено си е записало тези отговорности в своята тактика за сигурност, посочи той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР