Енергийният министър обяви, че високите цени на петрола на международните

...
Енергийният министър обяви, че високите цени на петрола на международните
Коментари Харесай

Търговци на горива обясниха, защо са заложили на драстично увеличение на цените

Енергийният министър разгласи, че високите цени на петрола на интернационалните пазари неизбежно ще дават отражение и у нас

Няма основна смяна в цените на горивата на бензиностанциите. Средните цени на бензина и дизела са единствено с 1 стотинка нарастване по отношение на през вчерашния ден, те са под 3 лева за литър, осведоми

Между 2 и 3 март обаче цените означиха растеж сред 8 и 10 стотинки за литър при другите горива. В първия ден на войната - 24 февруари, цените бяха 2,55 лева за литър бензин и 2,62 лева за литър дизел.

Енергийният министър разгласи, че високите цени на петрола на интернационалните пазари неизбежно ще дават отражение и у нас.

Самуил Попов зарежда гориво в автомобила си и се тормози, че войната сред Русия и Украйна може да докара до още по-високи цени на горивата у нас.

„ За доста малко време станаха много съществени цените, за 10 лева сипваме три литра гориво, това е неприемливо “, счита той.

Търговците на горива обясниха, за какво някои колонки са заложили на фрапантно нарастване през последните дни.

„ Те нямаха задоволително количества. Решиха да вдигнат цените, с цел да не се окаже, че нямат бензин – неверна логичност, както се оказа “, съобщи притежателят на бензиностанция Димитър Хаджидимитров.

Горивау нас има, твърдят браншът и властта. Нефтената рафинерия в Бургас не е намалявала производството си и работи на цялостния си потенциал, обявиха за bTV от "Лукойл Нефтохим ". Три танкера доставяха тази заран петрол.

„ Няма проблем с количествата горива в България и на второ място не се следи понижаване на налягането по трасетата с „ Газпром “ надлежно, все още, проблем за електроенергийната система няма “, съобщи енергийният министър Александър Николов.

„ Всички доставки от "Газпром износ " се извършват в цялостен размер. Плащанията към "Газпром " за март са осъществени сполучливо и "Булгаргаз " не е в нарушавания на договорни връзки. А още от средата на февруари добивът от хранилището в Чирен е стеснен до най-малко или прекратен, когато има остатъци, или е допустимо ", уточни още министърът.

Енергийният министър отхвърли и упреците на ГЕРБ, че е продаден газ в чужбина на ниски цени в нощта, когато стартира войната и съобщи, че има покупка, а не продажба.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР