Енергийният министър Александър Николов отрече тезата за източване на 4

...
Енергийният министър Александър Николов отрече тезата за източване на 4
Коментари Харесай

Александър Николов: Въпрос на морал и лоялност е да подам оставка

Енергийният министър Александър Николов отхвърли тезата за източване на 4 милиарда лева каквото изказване насочи водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов, когато разгласи, че изтегля министрите от съдружния кабинет.

Николов също по този начин отхвърли вмешателство на вицепремиера Асен Василев в политиката на министерството, каквито тези се появиха след разтурването на кабинета.

4-те милиарда лв. не са източени и по думите на Николов глаголът " източвам " не е правилен и основава внушения. С тези пари са платени обезщетения на бизнеса, а МЕ, НЕК и БЕХ са погасили заем, който е в заварено състояние от преждеуправляващите.

" Какво се случва с този заем, не е функционалност на Министерство на енергетиката. "

Александър Николов съобщи и че доста хора, в това число и политици и ръководещи, се изричат по тематиките в енергетиката, като такива обвинявания могат да са насочат и към министър Корнелия Нинова, която също е отправяла несъстоятелни претенции за бранша и тези, в това число и това за форсмажора.

" Трудно се работи в среда, в която стъпват прекалено много хора, основават се нереалистични упования ", проучва Александър Николов.

Каквото и да се е случвало - " всички рецензии би трябвало да бъдат отправяни към мен ", съобщи Николов и увери, че " не е имало проблем с връзката, в това число и с премиера ".

Твърденията на заместника си Данаилов, които самото МЕ опроверга през вчерашния ден вечерта, Николов изясни с неверна интерпретация, в това число и от медиите.

Припомняме, че Данаилов пред " Евронюз " уточни, че МЕ е упорствало за продължение на диалозите са доставка на природен газ с " Газпром ". Днес Александър Николов отхвърли да е имало водени две енергийни политики, по прилика с изказванията на Има Такъв Народ за " двете външни политики " на кабинета. По думите на министъра неговият заместител Данаилов не е работил в частта природен газ, която не е неговия сектор. Представени са неточни елементи по тематиката. Има ясна позиция на МЕ по тематиката - тя е диверсификация на енергийните доставки.

Също по този начин Николов удостовери, че няма по какъв начин сега да се водят каквото и да е било диалози с " Газпром ", които са потвърдили, че са неточен сътрудник и че на тях не може да се разчита.

Иначе Николов удостовери, че на следващия ден, понеделник, счита да подаде публично оставката си като министър на енергетиката. Това е политическо решение, което не счита за нужно да се разяснява, защото " в парламентарна република решенията се взимат на политическо равнище ". Той съобщи и че не се е явявал на избори, не е генерирал доверие и социална поддръжка. Постът, който заема, е напълно функционалност на партията " ИТН ", защото даже не е партиен член, както съобщи Николов.

Счита обаче че е въпрос на морал и преданост да извърши политическото решение на " ИТН " и водача му Слави Трифонов.

" Политическото решение е такова и то няма какво да се разяснява. Има подчиненост и конструкция. " Спускането на решения обаче е част от митология, по думите на Александър Николов, който отхвърли и от страна на партията да са му налагани решения, които да взима в енергетиката. Отношенията си с Трифонов и " ИТН " Александър Николов обобщи:

" Има ли сме къси и ясни диалози - направи това, което смяташ, че би трябвало да се случи и е потребно за хората. "

Александър Николов не е получавал оферти да остане на поста си от премиера Кирил Петков, само че е получил добра оценка за работата си като министър. Докато няма процедура в Народно събрание и гласоподаване, министерството продължава да действа по същия метод.

На въпрос има ли " мъката в енергетиката ", по прилика с думите на Слави Трифонов, Александър Николов съобщи, че в случай че се приказва за мъка, тя би било по-скоро функционалност от проблеми, насъбрани във времето.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР