Енергийният гигант Шел (Shell Plc) започна да изтегля персонал от

...
Енергийният гигант Шел (Shell Plc) започна да изтегля персонал от
Коментари Харесай

"Шел" започна да изтегля персонала си от Русия



Енергийният колос " Шел " (Shell Plc) стартира да изтегля личен състав от взаимните си предприятия с съветския " Газпром ", което е част от проектите на компанията за евакуиране на вложенията си от Русия в отговор на войната в Украйна, оповестява организация Блумбърг.

Десетки чиновници на Shell на краткотрайна работа в плана за експорт на полутечен природен газ " Сахалин-2 " в Русия бяха изтеглени през предишния уикенда, с цел да бъдат преместени назад в други офиси, съгласно източници на Блумбърг, осведомени с въпроса. Операциите в оборудването е малко евентуално да бъдат наранени от преместването, показаха същите източници.

Shell демобилизира командированите си чиновници в взаимните предприятия с " Газпром " и " Газпром петрол " в поетапен развой, демонстрира изказване по имейл на компанията. " Нашият главен фокус в този развой е сигурността на нашите хора и интервенции и спазването на използваните закони “, сподели представител на Shell.

Някои от най-големите производители на сила в света, в това число Shell и Exxon Mobil Corp., дадоха обещание да изоставен техните съветски планове в опит да понижат репутационните вреди след нашествието на Русия в Украйна. Shell съобщи по-рано този месец, че изтеглянето ще докара до вреди в размер от 4 до 5 милиарда $.

Базираната в Лондон компания Shell усили напъните си да се дистанцира от Москва, откакто тя беше подложена на рецензии при започване на март за закупуването на съветски недопечен нефт с огромна отстъпка. Оттогава Shell съобщи, че няма да прави нови покупки на съветски нефт или газ. Енергийната компания също по този начин се е отказала от танкерите за полутечен природен газ, наети от съветски компании.

Shell има и 50% от каузи в Salym Petroleum Development в Русия. Компанията по-рано съобщи, че ще приключи партньорството за изследване с " Газпром ", наречено Gydan, и ще се отдръпна от газопровода " Северен поток 2 ", който към този момент беше спрян от немските управляващи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР