Енергийният експерт Еленко Божков е третият обвиняем за спирането на

...
Енергийният експерт Еленко Божков е третият обвиняем за спирането на
Коментари Харесай

Енергийният експерт Еленко Божков е третият обвиняем за спирането на метрото

Енергийният специалист Еленко Божков е третият обвинен за прекъсването на метрото на 20 юли. От Софийската районна прокуратура оповестиха, че му е повдигнато обвиняване за осъществяването на хулигански дейности в стратегически обект в град София. Със същото обвиняване са и някогашният народен представител от Национална движение „Симеон Втори" Минчо Спасов и 29-годишният Светослав Трайков.

Активните дейностите по следствието не престават с назначение на експертизи и разпит на очевидци, прецизират още от държавното обвиняване.

Припомняме, че на 20 юли вечерта някогашният народен представител от Национална движение „Симеон Втори" Минчо Спасов беше задържан и отведен в Първо РПУ в столицата. Той е бил арестуван в късния следобяд на улица "Аксаков " в София. Причината е натискането на спешните бутони на метростанция "Софийски университет " по-рано денем.

По време на митингите пред Народното събрание, до момента в който се обсъждаше импортирания от Българска социалистическа партия избор на съмнение, и след апел на протестиращите за блокиране на институции и транспортни връзки, трима души натиснаха бутони за изключване на тока и спешно прекъсване на мотрисите.

"Веднага по-късно избягали. Минути по-късно електрозахранването на станцията е възобновено. В резултат на извършените оперативно-издирвателни дейности в Първо районно управление (на МВР) е отведен 56-годишен мъж, чиято съпричастност се открива ", стана известно още от известието на Министерство на вътрешните работи.

По-късно пред постройката на Първо районно управление (на МВР) се събраха част от участниците в митинга против държавното управление. Те настояха Спасов да бъде освободен, като блокираха придвижването по бул. "Шипченски проход ". На място дойде и водачът на гражданската платформа "Изправи се.БГ " Мая Манолова и юрист Татяна Дончева, водач на "Движение 21 ". Движението на транспортните средства от градския превоз в региона беше прекратено.

Спасов и Трайков бяха арестувани за 24 часа, а по-късно им бяха повдигнати обвинявания за безчинство.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР