Енергийна комисия се обедини сутринта на извънредно заседание за проект

...
Енергийна комисия се обедини сутринта на извънредно заседание за проект
Коментари Харесай

Енергийната комисия задължи до 31 март Пеканов да предоговори Плана за възстановяване

Енергийна комисия се сплоти сутринта на изключително съвещание за план на решение, което дава решение за въглищните централи. Точката незабавно влезе в днешния дневен ред на депутатите, а с гласуваното решение се задължава Министерски съвет да предоговори Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ). 

" Продължаваме промяната " гласоподаваха въздържал се, макар че и те имат предложение за механизъм за предоговаряне. Въздържа се от гласоподаване и самостоятелният народен представител Явор Божанков. 

Целта на решението е въглищните централи да работят без ограничавания до 2038 година, само че в това време да се подсигуряват уговорките за декарбонизация в сходство с общоевропейските цели. 

С решението се разпорежда на вицепремиера Атанас Пеканов да свърши тази работа до 31 март тази година. 

Иска се отпадане на поетия ангажимент от страната за понижаване на въглеродните излъчвания с 40% до 2025 г, което застрашаваше въглищните централи. Предложението беше признато консенсусно от болшинството. 

" Възраждане " предложи президентът да връчи третия мандат на депутатката Искра Михайлова. Предложението пристигна от съпартиеца й Стоян Таслаков по време на дебатите по второ четене на Закона за енергетиката, по време на които продължи тематиката за обединяването към спасяването на въглищните централи. 

Таслаков изиска да се регистрира заслугата на Искра Михайлова за спасяването на централите. По думите му за идеята тя сън не спяла. Преди него Рамадан Аталай от Движение за права и свободи показа, че за седем мандата в законодателния орган не е виждал такова обединяване. Това стана и мотив за Таслаков да показа, че в случай че президентът се чуди на кого да връчи третия мандат, то Искра Михайлова е подобаващият човек да одобри третата директория. 

Георги Самандов от БВ също поздрави депутатите, че през днешния ден потвърдили, че съединението прави силата. И от ГЕРБ са удовлетворени от постигнатото през днешния ден обединяване. 

Припомняме, че вицепремиерът, към този момент в трето служебно държавно управление за последните две години, Атанас Пеканов предизвести, че всяко едно отваряне на Плана допуска в случай че не загуба, то още по-сериозно закъснение на парите за промените, които така и така се бавят, а и вторият транш е заплашен, защото Народното събрание не е гласувало тези прословути 22 закона, в това число и измененията в правосъдната система за въвеждане на механизъм за надзор над основния прокурор. 

За предоговаряне на ПВУ упорстват с изключение на Политическа партия и ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Възраждане, по този начин и синдикатите, които през днешния ден провеждат и митинг пред Народното събрание с присъединяване на служащи от Маришкия комплекс.
 

 
12 Яну 202322812 Яну 202389612 Яну 2023117612 Яну 202318512 Яну 202333112 Яну 2023307КоментариСветльо12 Яну 2023 12:19ч.
Хората не ги желаят в селото, те за поповата къща питат! Махайте се бе продажни говеда!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати По делата им ще ги познаете...12 Яну 2023 12:24ч.
Ако можеше Народното събрание да задължи и Радев да пази националните ползи и да сортира хора за служебните си държавни управления, които най-малко малко обичат България и се усещат българи.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани10 Яну 2023250911 Яну 202345111 Яну 202338128 Дек 2022824
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР