Eнергетиката, високите технологии и производството на коли обсъдиха на среща

...
Eнергетиката, високите технологии и производството на коли обсъдиха на среща
Коментари Харесай

Каним корейци да строят завод за електромобили

Eнергетиката, високите технологии и производството на коли разискаха на среща в София министър председателят на България Бойко Борисов и министър председателят на Република Корея И Нак-йон. Гостът е на публично посещаване в България

Двамата министър председатели организираха близо двучасова среща на четири очи, последвана от пленарни диалози сред държавните делегации.

И Нак-йон предложения Борисов на посещаване в Корея. „ Искаме тази аудиенция да има същински резултат и по тази причина с корейски компании ще подготвим това посещаване ”, добави той.

„ В близкото минало имаме скръбен опит за съдействие с Южна Корея и се надявам през днешния ден да сложи ново начало и страната и общините, където ще се вършат тези вложения да подсигуряват за тях “, съобщи Борисов. Той акцентира, че България е извънредно привлекателно място за вложения в нови технологии и електроавтомобили.

Конкретна стъпка за икономическото взаимоотношение е учредяването на Българо-корейска комерсиална камара.
Двамата министър председатели откриха и бизнес конгрес в Хюндай център София. Борисов изрази удовлетворение, че в делегацията на И Нак-йон са и шефовете на „Самсунг“ и „Хюндай“.

Той насочи покана към всички корейски вложители да развиват бизнес в България.
Министър-председателят бе безапелационен, че същинско геостратегическо съдействие сред България и Корея ще има тогава, когато корейски вложители влязат действително в България с действително произвеждане. Той сподели, че е приел поканата за ответно посещаване в Корея, само че това посещаване ще има смисъл, в случай че в България стартира действително произвеждане в ИТ бранша, в автомобилостроенето и в общо индустриално съдействие – основно във военната сфера и производството на бронирани машини в България.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР