Емирът на Кувейт, Шейх Сабах Ал-Ахмад Ал-Сабах, почина днес на

...
Емирът на Кувейт, Шейх Сабах Ал-Ахмад Ал-Сабах, почина днес на
Коментари Харесай

Емирът на Кувейт почина на 91-годишна възраст

Емирът на Кувейт, Шейх Сабах Ал-Ахмад Ал-Сабах, умря през днешния ден на 91-годишна възраст, заяви кралският съд.
„ С огромна тъга и тъга ние оповестяваме за гибелта на Шейх Сабах Ал-Ахмад Ал-Джабер Ал-Сабах, емир на страната ", сподели шейх Али Джара Ал-Сабах, министър, отговарящ за кралските каузи, в телевизионно послание.
 Страна без налози - истина или мираж? Страна без налози - истина или мираж?
Държавата е непозната за огромна част от останалото населениe. Тя е една от най-богатите страни по стандарт на живот и приходи на обитаем...
БГНЕС напомня, че на 19 юли тази година емирът се подложи на интервенция, която беше посочена като сполучлива.
Миналата година 91-годишният емир, от 2006 година, планираше да посети Вашингтон, с цел да се срещне с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, само че беше заставен да отсрочи визитата по медицински аргументи и вместо това беше прегледан в болница в Съединени американски щати. След медицинския обзор се завърна в родината си.
Апендиксът на емира беше отхвърлен през 2002 година, две години откакто му беше вграден пейсмейкър. През 2007 година той претърпя интервенция на пикочните пътища в Съединените щати.
Шейх Сабах прикани предходната година за, когато напрежението сред Съединени американски щати и Иран ескалира. Той е считан за проектант на външната политика на актуален Кувейт.
 Извънредни ограничения в Кувейт и Южна Корея поради ковид Извънредни ограничения в Кувейт и Южна Корея поради ковид
Кувейт разшири с 5 страни листата на страните, чиито жители и идващите от тях, подлежат на 14-дневна наложителна карантина при...
По-малкият му брат и престолонаследникът шейх Наваф, който ще извършва краткотрайно длъжността, е 83-годишен. Той заема висока служба от десетилетия, в това число е бил министър на защитата и вътрешните работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР