Емирът на Катар обвини Саудитска Арабия и арабските им съюзници,

...
Емирът на Катар обвини Саудитска Арабия и арабските им съюзници,
Коментари Харесай

Рияд иска смяна на режима в Катар, предупреди катарският емир

Емирът на Катар упрекна Саудитска Арабия и арабските им съдружници, че се опиват да смъкват държавното управление му , осведоми Агенция Франс Прес.

" Те желаят смяна на режима...толкова е явно ", оплака се шейх Тамим бин Хамад ал Тани в предаването " 60 минути " по CBS.

" Историята ни споделя, учени, че те към този момент са се опитвали да го създадат и преди, през 1996 година, откакто татко ми стана емир. През последните седмици те го вършат толкоз явно ", продължи той.

На 5 юни избухна дипломатическа рецесия сред Катар и Саудитска Арабия, Бахрейн, ОАЕ и Египет. Арабските страни прекъснаха дипломатическите си връзки с Доха и постановиха стопански наказания. Те упрекват Катар, че спонсорира тероризъм и си сътрудничи с Иран.

Арабските страни затвориха границите си с Катар и прекъснаха полетите, а също по този начин експулсираха катарски жители.

" Те не харесват независимостта ни, методът, по който мислим, нашето виждане за района ", добави Тани.

" Искаме независимост на словото за народите в района. И те не са щастливи с това. И те мислят, че това е опасност за тях ", счита емирът.

Междувременно Бахрейн прикани за заледяване на участието на Катар в Съвета за съдействие на страните от Персийския залив.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР