Emergency Theatre представя в Националния студентски дом спектакъл, изграден от

...
Emergency Theatre представя в Националния студентски дом спектакъл, изграден от
Коментари Харесай

Истината – като момент на разсъмване

Emergency Theatre показва в Националния студентски дом театър, построен от персоналните прекарвания на екипа, с текстове и провокации в писма на Цвета Софрониева.



„ Сцени призори "   е встъпление в настоящата отмалялост и непрекъснатата тревога през писмено основани подиуми и монолози, бързо изменящи се фрагменти от мемоари, сънища, фантазии в тяхната опция или неспособност. „ Сцени призори " е и среща с незнайното в опит за непосредственост и схващане, на себе си и на другия. Между съня/спомен и рецесията на идния ден е моментът, в който се случва проясняването. Истината, която изплува като миг призори.



" Как вземам участие в света като своя действителност? И кое назовавам действителност? Как да различавам личните си усеща и да ги легитимирам? В какво се трансформира способността ми за чувстване? В какво се трансформира това, което назовавам „ обич “? "

„ Сцени призори “ е основано от:



Юлиана Сайска – режисьор, съавтор на концепцията и актриса; Елена Димитрова – съавтор на концепцията и актриса; Цвета Софрониева – драматург и съавтор на концепцията; Яна Мороз – актриса и вокал. Със специфичното присъединяване на Велислав Павлов; Елица Алексиева – композитор и актьор; Нино Гомес – композитор и музикант; Ралица Тонева – костюми и дизайн осветление; Иван Николов – осветяване, мултимедия, видеодокументация; Анна Янакиева – осветяване и мултимедия; Виктория Костова – надписи.



Emergency Theatre Foundation е неправителствена организация, която основава пространство за проучване на вътрешната сцена на индивида, в търсене на личностна идентификация и реализация в обществения и културен свят. Изследване на публичните рани и тяхното отнасяне през артистични акции, полемики и представления.

Чуйте диалога с актрисата Елена Димитрова в звуковия файл.

 Снимки – Emergency Theatre, Мартин Атанасов

Разпространението на спектакъла се финансира от Национален фонд просвета.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР