Емблематичният за града Маратон Пловдив“ ще прикове за пореден път

...
Емблематичният за града Маратон Пловдив“ ще прикове за пореден път
Коментари Харесай

Маратон Пловдив с 1000 състезатели от 18 страни

Емблематичният за града „ Маратон Пловдив “ ще прикове за следващ път вниманието на пловдивчани в неделя, 30 октомври. За разлика от предходните издания на знаковото спортно събитие, през тази година конкуренциите ще бъдат две: полумаратон 21К и обичайният Амбелино Кидс рън. Дългата отдалеченост от 42К ще се организира през идната година, защото множеството инфраструктурни планове, реализиращи се на територията на града през актуалната календарна година, не разрешават обезпечаването на нужното за задачата трасе.

Въпреки тази смяна, уредниците от СКЛА Маратон Пловдив са се погрижили положителното въодушевление за участници и аудитория да бъде на добре познатото високо равнище в конкуренцията. На 30 октомври, неделя, от 9.00 часа на площад „ Централен “ ще бъде даден старт на Полумаратон Пловдив, в който присъединяване ще вземат 950 състезатели от 18 разнообразни страни.  

През тази година на местоположението СТАРТ/ФИНАЛ ще бъде ситуирана огромнa expo зона с близо 30 изложители, които ще показват разнообразни услуги и артикули свързани със здравословния и деен метод на живот. За първа година MaxDynamics ще бъде сътрудник на събитието. Българският бранд MaxDynamics ще се погрижи за положителната форма на участниците, като им обезпечи оптималната хидратация и богат витаминен комплекс, който форсира възобновяване на АТФ в мускулите и елиминирането на свободните радикали, получени вследствие на рисковото физическо натоварване.

За обезпечаване сигурността на участниците, придвижването на МПС по маршрута на маратона ще бъде затворено в интервала от 09.00 до 12.30 часа. Движението на огромна част от пловдивските улици и булеварди ще бъде лимитирано от екипи на МВР-Пловдив и КАТ-Пловдив, които ще наблюдават за сигурността по време на надпреварата.

Ето какво ще бъде и тазгодишното трасе на Полумаратон Пловдив:

Старт: Площад Централен/Ст. Стамболов-ул. Княз Александър I-ул. Константин Стоилов- ул. Криволак- ул. Съборна (до Хисар Капия)-ул. Цанко Лавренов- ул. Цар Иван Шишман- площад Житен пазар- бул. 6-ти септември- ЦБО III-бул Христо Ботев-бул Санкт Петербург- алея 8, парк Лаута-ул.Георги Данчов- ул.Съединение- бул. Освобождение-ул.Цар Симеон-ул.Ягодовско шосе-бул.Цариградско шосе-бул.6-ти септември-през ул.Владея към бул. Марица юг- ул.Висла-ул.Райко Даскалов-ул. Опълченска-ул.Никола Палаузов-ул.Софроний Врачански-ул.Свети Климент-ул.Хр.Г.Данов-ул.Княз Александър I.

За присъединяване в Полумаратон Пловдив е належащо искащите да са навършили 16 години, а тези, които към момента не са навършили тази възраст ще бъдат допускани до присъединяване само с пълновръстен компаньон по време на цялото тичане.

Ден по-рано, на 29 октомври, събота, от 10.00 часа ще стартира и конкуренцията при малчуганите. Както и в предходни години, програмата на маратона включва тичане за деца от 6 до 13 години, което ще се състои в деня преди старта на маратона. Те ще създадат две обиколки в Цар Симеоновата градина, по авансово маркирано трасе, и ще завършат на пл. „ Централен “, където ще ги чака вкусно парче торта. Те могат да бягат независимо или придружавани от по-големи братя, сестри, родственици или родители.

Отново в събота, от 09.00 до 18.00 часа, в особено построената за събитието Експо зона, в която ще показват своите артикули и услуги 27 изложители, ще бъдат раздавани и номерата за присъединяване в Полумаратон Пловдив.

Още за събитието можете да научите от  Официалната Интернет страница , както и в  обществените мрежи .
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР