Емблемата на българския и световен футбол - Христо Стоичков, направи

...
Емблемата на българския и световен футбол - Христо Стоичков, направи
Коментари Харесай

Стоичков направи фурор в Европейския парламент, раздаде автографи и се изгаври с Левски

Емблемата на българския и международен футбол - Христо Стоичков, направи необикновен възторг с наличието си в Европейския парламент. Камата, носетил на " Златната топка " за 1994 година, участва в Брюксел дружно с част от най-големите ни спортисти, които мнозина нарекоха " тежката артилерия ". Пловдивчанинът беше най-ухажван и от родни, и от непознати депутати, които желаеха да се допрян до него и да вземат подпис, да се снимат със Стоичков.

" Историята " към този момент е и в Европейския парламент! Видях страхотни хора, открих нови другари! Благодаря на всички българи в Брюксел, които ме почетоха! ", написа в профила си в обществените мрежи Ицо Стоичков.



И добави: " Изключително вълнуващо беше да вземам участие в конференцията за младежта и спорта в Европейски Съюз в Европейския парламент! Надявам се, че нещата, които казахме с моите другари и сътрудници, ще се случат в бъдеще!



Посетих Европейската комисия дружно с моя огромен другар Любо Ганев! Видяхме се с българския еврокомисар Илиана Иванова, някогашния ръководител на Комисията Жан-Клод Юнкер и комисаря по бюджета Йоханес Хан ", осведоми още Стоичков.

Разбира се, не пропусна и да се измайтапи с най-големия противник на терена на ЦСКА - Левски. В момента стадион " Българска войска " е в реорганизация, а преди да отиде в Брюксел, Модерния ляв, посети оборудването в Борисовата градина и даже си взе чим за спомен.





Темата със стадиона на ЦСКА бе измежду главните при изказването на най-успешния българския футболист – Христо Стоичков, след визитата му в Европейския парламент в Брюксел.

" Започна се, някои ще имаме козирка, някои няма да имат. Всичко върви по проект, веселя се, че хората си правят работата, неповторимо момчета, неповторима група. Казаха, че тук до месец - месец и нещо всичко ще е разчистено и ще се прави това, което е по проект.

Има доста неща, които би трябвало да се довършат. Тръгнали са, съвсем целия стадион към този момент няма бетон, остана единствено централната естрада, само че е добре “, стартира Стоичков, обяснявайки до каква степен са стигнали демонтажните действия по стадион " Българска войска ".







Той не скри, че у него има и носталгия поради разрушаването на емблематичния стадион: " Носталгия огромна. Чимът отива в Залата на славата, естествено. Знам първия ден, когато съм влезнал в съблекалнята, първите ми стъпки през тунела, там, където съм стоял толкоз доста години и мачове. Носталгията е огромна, само че тя отмина.

Последният мач, когато играхме, тогава може би беше за последно. Дано оттук насетне всичко е по проект. До месец и нещо споделиха, че всичко ще е разчистено и оттова нататък може би след година и половина ще имаме едно оборудване, на което ще се радват хиляди хора ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР