"Ембарго на мира!", гласи заглавието на водещата публикация на турския

...
"Ембарго на мира!", гласи заглавието на водещата публикация на турския
Коментари Харесай

Турция: САЩ наливат бензин в огъня в Средзиемно море

"Ембарго на мира! ", гласи заглавието на водещата обява на турския в. "Дирилиш постасъ ", който твърди, че "със сгорещяването на водите на Средиземно море западните колонизатори, които изясниха позициите си против Турция, строят стена пред мира с хора, сложени от тях ".

"В дни, когато напрежението сред Турция и Гърция се повиши, Съединени американски щати подвигнаха оръжейното ембарго по отношение на кипърската гръцка част, изпращайки посланието, че са подготвени да налеят бензин в огъня ", недоволства вестникът, представен от Българска телеграфна агенция.

Според "Дирилиш постасъ " Източното Средиземноморие е сцена на "мръсни съюзи ", а редица сили - Съединени американски щати, Русия, Англия, Франция и Италия, се борят за къс от тортата на естествените запаси в морето.

Вестникът намира за "скандално " обяснението на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо, че счита частичното повдигане на ембаргото за вярна стъпка, без значение че идва в миг на нараснало напрежение. Същевременно Помпейо подтикна всички към деескалация, припомня "Дирилиш постасъ ".

"Къде е в този момент "приятелят ми Тръмп ", пита в заглавие опозиционното издание "Сьозджу ", визирайки нормалното послание на турския президент Реджеп Ердоган към президента на Съединени американски щати. Според вестника "Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, който властта се пробва да показа като собствен другар, ускорява съдействието с кипърската гръцка част ". Изданието твърди, че американското решение за отчасти повдигане на оръжейното ембарго идва в подмяна на ангажимент от кипърските гърци да не разрешават на съветски бойни кораби да употребяват пристанищата на Южен Кипър и управляващите на острова да работят взаимно със Съединени американски щати в следствието на пране на пари. Според "Сьозджу " стъпката на Тръмп, който ратифицира плана за повдигане на ембаргото за Кипър, е била следващият случай, в който американският президент забива нож в гърба на Турция.

В. "Тюркийе " цитира дипломата от кариерата Онур Йоймен, който приканва турските управляващи час по-скоро да разгласят личната си изключителна икономическа зона и да създадат по този начин, че правата на Турция да бъдат интернационално приети. Той е на мнение, че Анкара би трябвало да стори това като противопоставяне на "безумните изказвания на Гърция ". Според дипломата със съглашението си за ИИЗ с Италия Гърция афишира карта, която въобще не зачита суверенните права на Турция и има желание да притисне страната в доста тясно пространство около турския бряг. Вестникът разгласява и картата, онагледяваща разпределението на икономическите зони в района съгласно съглашението сред Атина и Рим.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР