Еманюел Макрон иска да издигне своята еднолична глобална дипломация на

...
Еманюел Макрон иска да издигне своята еднолична глобална дипломация на
Коментари Харесай

Русия не иска Макрон да присъства на срещата на БРИКС – ето защо

Еманюел Макрон желае да издигне своята еднолична световна дипломация на друго равнище, изразявайки предпочитание да стане първият западен водач, поканен на среща на върха на БРИКС.

Руското държавно управление изрази неодобрението си към опита на френския президент Еманюел Макрон да взе участие в идната среща на върха на БРИКС в Южна Африка.

Сергей Рябков, заместник-министър на външните работи на Русия  акцентира , че БРИКС е асоциация на страни, които отхвърлят едностранните наказания като решение на външнополитически въпроси. Вследствие на това Рябков счита, че наличието на представители на западните страни на срещата на върха би било несвоевременно.

Срещата на върха на БРИКС би трябвало да се организира в Йоханесбург на 22-24 август. Групата БРИКС, формирана от най-големите нововъзникващи стопански системи, служи като контраст на Г-7, която се състои от западните индустриални страни.

Дмитрий Песков, представителят на Кремъл, отговори с равнодушие на настояването на Макрон за покана за наличие от Южна Африка. Песков съобщи, че им липсва информация за евентуалната роля, цел и потенциал на Макрон да взе участие в срещата на върха.

Ако Макрон взе участие, той ще бъде първият западен водач, който ще направи това, наблягайки засиленото си присъединяване във френската външна политика след началото на спора сред Русия и Украйна.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР