Елизабет Тейлър е една от иконите на Златния Холивуд. Дори

...
Елизабет Тейлър е една от иконите на Златния Холивуд. Дори
Коментари Харесай

Любовни хроники: Елизабет Тейлър и нейните 7 съпрузи

Елизабет Тейлър е една от иконите на Златния Холивуд. Дори за настоящето потомство звезди наподобява, че актрисата е имала всичко — хубост, популярност и живот, изпълнен с обич. Тя е била толкоз завладяваща, че е минавала по пътеката към олтара цели 8 пъти със 7 разнообразни мъже. Затова не е изненада, че Елизабет Тейлър е известна с сантименталните си случки тъкмо толкоз, колкото и с брилянтната си актьорска игра.

Елизабет Роузмънд Тейлър е родена през 1932 година Пътят ѝ в Холивуд стартира да се оформя още в ранните детски години, а през 50-те години хубавицата към този момент се снимала в сантиментални филми. Тейлър за „ нула време” се трансформирала в най-добре платената кино звезда през 60-те години, спечелила 3 награди " Оскар " и 4 " Златни глобуса ".

Разкошната ѝ коса, фигурата на песъчлив часовник, редките виолетови очи и двойния ред мигли (поради генетична мутация) я създали толкоз изящна, че някои учени даже анализирали чертите ѝ. Тейлър споделяла, че нейният екранен облик я карал да копнее да бъде същинска жена и брачна половинка. Освен това, била ужасна романтичка и виждала брака като метод да изживее зрелостта си.

Тя се омъжила за първия си брачен партньор на 18 години. Избраникът ѝ бил Конрад „ Ники “ Хилтън-младши, наследникът на известния хотелиер, само че двамата изкарали дружно единствено 8 месеца. Според слуховете двамата се разделили поради неприятните привички на Хилтън.

Тейлър не губила време и година по-късно, през февруари 1952 година, тя споделила „ Да “ на английския артист Майкъл Уайлдинг, който бил с 20 години по-възрастен от нея. Техният съюз довел до двама сина – Майкъл-младши и Кристофър. В изявление преди години Кристофър споделя, че когато са били деца, майка им е разрешавала да играят с нейните титли Златен глобус, само че не и с Оскарите. Когато кариерата на Тейлър катапултирала, връзката ѝ с Уайлдинг се влошила. 5 години след началото на приказката, двамата се развели.

Само месец откакто прекратила брака си с Уайлдинг, Тейлър още веднъж тръгнала по пътеката с третия си брачен партньор, развлекателния продуцент Майк Тод. Двойката имала едно дете на име Лиза. Тод явно е глезил жена си с изискани дарове - от специфична вечеря в Париж до слагането на витрина с бижута в двора им. За страдание, в този брак Елизабет останала вдовица, тъй като Тод умрял при самолетна злополука през 1958 година


Четвъртият ѝ брак бил много спорен. Той бил с артиста Еди Фишър през 1959 и провокирал бурна реакция, тъй като по това време Фишър към момента бил женен за актрисата Деби Рейнолдс, само че той бързо я изоставил, което довело до отрицателна гласност и за двамата. Тази обич траяла 5 години.

Бурната ѝ връзка с 5-ия (и 6-ия) брачен партньор блъснала Холивуд като стихия. Тейлър се влюбила в артиста Ричард Бъртън на снимачната площадка на „ Клеопатра”. Двамата се оженили в границите на същия месец, в който Тейлър се развела с Фишър (май 1964). Връзката им се прочула с това, че била извънредно буйна и разнообразни институции адресирали държанието им.


След като и двамата взели участие в телевизионна драма към развода, Бъртън и Тейлър прекратили 10-годишния си брак през 1974 година 16 месеца по-късно още веднъж си споделили „ Да”, само че единствено за година.

Предпоследният мъж от нейната брачна поредност бил строителният служащ Лари Фортенски, който бил с 20 години по-млад от нея. Но за разлика от Тейлър, Фортенски не беше привикнал с светлината на прожекторите и в последна сметка поставил завършек на връзките им през 1996 година Тейлър поддържала другарска връзка с Уорнър и Фортенски до края на живота си.

Шестият брачен партньор на Тейлър бил политикът Джон Уорнър. Свързала ги общата им обич към конете, само че след съвсем 6 години и те се развели.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР