Елисавета Георгиева е новият главен архитект на община Димитровград от

...
Елисавета Георгиева е новият главен архитект на община Димитровград от
Коментари Харесай

Елисавета Георгиева е новият главен архитект на община Димит...

Елисавета Георгиева е новият основен проектант на община Димитровград от през днешния ден. Арх. Георгиева е експерт с 25- годишна процедура в капиталовото планиране и устройственото обмисляне. От 2008 година е в състава на Eкспертния съвет по устройство на територията в Димитровград. Нейни авторски планови решения са едни от най-любимите и разпознаваеми места в Димитровград и Хасково. Сред по-значимите й планове са: рехабилитацията и реконструкцията на метода към паметник " Св. Богородица ", модернизацията и паркоустройството на парк " Ямача " и " Градската градина " в Хасково; благоустрояването на парк " Марица " в Димитровград, облагородяване на парк " Н.Й.Вапцаров ", Музея на тракийското изкуство в с. Александрово, модернизацията и реконструкцията на състезателен комплекс " Младост " в Хасково, възобновяване и рационализация на детски градини, както и доста други публични, промишлени и жилищни здания.

Родена е в Димитровград. Основното си обучение е приключила в СУ „ Любен Каравелов “ гр. Димитровград, а междинното в Математическа гимназия l Хасково.

През 1996 година придобива магистърска степен по компетентност „ Архитектура " в Университет по архитектура, строителство и геодезия, гр. София. От 2004 година е член на Камара на архитектите в България с цялостна проектантска дееспособност.

След дипломирането си постъпва като проектант-архитект в ЕТД “ТЕПРО”, което е приемник на Проектантската организация в гр. Хасково.

След 2001 година проектира като проектант на свободна процедура. През 2004 година дружно със брачна половинка си инж. Георги Георгиев, който е инженер геодезист, основават проектантско студио „ ВИТРАЖ “ ООД.

Семейна е и е майка на три дъщери. По изповедание е православна християнка и е един от създателите и редакторите на уеб страницата Християнство.бг.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР