Елисавета Белобрадова, депутат от Демократична България“ и независимият народен представител

...
Елисавета Белобрадова, депутат от Демократична България“ и независимият народен представител
Коментари Харесай

Искат оставката на Костадинов като шеф на парламентарната комисия за българите в чужбина – рушал отношенията с Украйна и Северна Македония

Елисавета Белобрадова, народен представител от „ Демократична България “ и самостоятелният депутат Явор Божанков желаят оставката на ръководителя на Комисията по политиките на българите отвън страната - Костадин Костадинов. Инициативата е на Божанков, само че е подкрепена и от зам. ръководителя на комисията Белорадова. На стената си във тя се аргументира: „ …думите и дейностите на сътрудника Костадинов редовно разрушават правилата, върху които е стъпила политиката към българите отвън граница. 
Коментарите на Костадин Костадинов внасят голямо напрежение в връзките на Република България и Република Северна Македония. Трудно построените мостове се разрушават с провокации в преследването на заложената от Русия тактика за разединени Балкани.

Отношението на ръководителя на Комисията, изразено от трибуната към украинските българи, беше обидно и скандално и влиза в цялостно несъгласие с поддръжката, която тъкмо в този миг сме длъжно да осигурим.
Същата офанзива срещна и Христо Грозев - български жител, който е търсен и заплашван от съветските служби. Инсинуациите на Костадинов, че господин Грозев е “чужд сътрудник ” има за цел още веднъж да не приказваме за ужасяващото въздействие на съветската агитация и опасността за националната ни сигурност, която тя съставлява “, аргументира се Белобрадова. Според нея до в този момент други политически сили не са подкрепили настояването на Божанков. 

Независимо, че актуалният парламент е към своя предупреден край, свалянето на Костадинов от председателския пост на тази значима комисия е знак, че народните представители отхвърлят да търпят политики и държание в интерес на Русия, рушащи евроатлантическите устои на страната. Открит остава и въпросът, за какво въобще проруския националист бе позволен да оглави тази комисия. Присъствието му там бе предизвестена засегнатост за украинци и македонци.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР