Елина Кешишева живее и работи в Париж от 25 години.

...
Елина Кешишева живее и работи в Париж от 25 години.
Коментари Харесай

Елина Кешишева за изложбата си от изцяло лентова фотография

Елина Кешишева живее и работи в Париж от 25 години. Тя е първата българка основен фотограф на френското фешън списание " Мари Клер ". Заснела е над 50 корици на влиятелни издания като Vogue, L'Officiel, W, Numéro и други. Пред обектива й са заставали Настася Кински, Фарел Уилямс, Даян Крюгер, Ник Кейв и Ейми Уайнхаус. Наскоро Елина направи и своя огромен пробив в стилната промишленост, заснемайки актуалната акция на фешън къща „ Диор “.

След броени дни в София ще бъде открита нейна галерия, формирана напълно от лентова снимка.

„ Занимавам се с снимка от 18 години, а с цел да стигна до „ Диор “, съм работила целеустремено може би 6-7 години “ – споделя Елина пред Десислава Минчева.

„ Спрях да фотографирам с дигитален фотоапарат и се върнах към лентата. На процедура станах чирак и започнах да изучавам всичко изначало. Направих си лаборатория в мазето, където да демонстрирам филмите. Всичко това ме върна в сантименталните и почтени времена на фотографията “ – признава Елина Кешишева.

Тя добави, че променяйки себе си, е трансформирала и метода си на снимане.

„ По време на карантината бяхме с още три фамилии в четири къщи измежду природата. Децата ни си играят дружно, даже кучетата ни се познават. Наситих се на готвене и градинарство и в един миг споделих на приятелите – давайте да вършим фотоси “ – споделя Елина.

Всичко е почнало без последна концепция. Проектът самичък се е развил като жив организъм.

„ Всички фрагменти са на лента и с естествена светлина. Проявени са ръчно от мен. В фотосите има доста вода и придвижване, само че и безумно успокоение “ – обобщава надарената българка.

Изложбата " Лета " на Елина Кишишева се открива на 24 юни и ще продължи до 1 август в „ Квадрат 500 “ при следен достъп и съблюдаване на всички противоепидемични ограничения.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР