Елена Рибакина започна сезона, като една от основните фаворитки, като

...
Елена Рибакина започна сезона, като една от основните фаворитки, като
Коментари Харесай

Сериозна заявка: Рибакина опустоши финалистка от Шлема и е сред последните 8 в Маями!

Елена Рибакина стартира сезона, като една от главните фаворитки, като за в границите на едвам два месеца тя завоюва две трофеи. Здравословни проблеми обаче принудиха една от най-големите звезди в женския тенис да се отдръпна преди четвъртфиналния й мач в Дубай, както и да пропусне купата в Индиън Уелс. Това се отрази на резултатите в първите й две срещи в Маями, като свветовната номер 4 изненадващо загуби сет и в двата й мача. Днес обаче Рибакина още веднъж подсети на себе си с победа в два поредни сета над 18-тата в света, Мадисън Кийс, с резултат 6:3, 7:5 и на четвъртфиналите ще срещне Мария Сакари, която се класира за идващия кръг, заради отдръпване на съперничката й от предния талъв, Анна Калинская.

Началото стартира стремително за представителката на топ 5, която не позволи точка в първия си сервис гейм и още в идващия имаше три брейкпойнта. Бившата " мейджър " финалистка обаче избави всички тях. Следващите подавания ни предложиха забавни разигравания, като и двете посочваха равносилен тенис, с опция да трансформират резултата в тяхна изгода. При 4:3 обаче шансът се усмихна на представителката на Казахстан и по този начин тя съумя да осъществя пробив. Това обезпечи нужната убеденост на международната номер 4 в идващия гейм и по този начин с резултат 6:3 везните се наклониха в нейна изгода.

Началото на втория сет също изглеждаше обещаващо за Рибакина, която си обезпечи преднина още при 1:1 от началния удар на съперничката й. Въпреки това, Кийс не сподели, че е подготвена да отстъпи на фаворитката и съумя да се върне в играта при 3:2, изравнявайки резултата в геймовете. Следваха мощни подавания от двете тенисистки, които не бяха подготвени да правят отстъпка елементарно. Единадесетият гейм обаче се оказа основният миг за развиването на мача. Нивото на игра на някогашната номер 7 спадна, от което шампионката от Уимбълдън от 2022-ра се възползва и повеждайки още веднъж с пробива, бе безпогрешна в последното подаване и по този начин с резултат 7:5 си обезпечи следващия четвъртфинал на равнище WTA-1000.

Sealed with an ace
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР