Елена Рибакина изигра най-силния си двубой от началото на тазгодишната

...
Елена Рибакина изигра най-силния си двубой от началото на тазгодишната
Коментари Харесай

За под час игра: Рибакина смълча домакините, разгромявайки екзекуторката на Томова на Уимбълдън

Елена Рибакина изигра най-силния си дуел от началото на тазгодишната си акция на Уимбълдън и след единствено 58 минути престой на корта съумя да отстрани първата ракета на домакините Кейти Болтър. В предходния кръг британката в профил най-хубавата ни тенисистка Виктория Томова, само че през днешния ден международната №3 не ѝ остави никакви шансове, постигайки решителен триумф с 6:1 6:1. По този метод казахстанската представителка откри място в осминафиналната фаза, където я чака конфликт против 13-ата сложена Беатриз Хадад Мая.

Още през цялото време на срещата миналогодишната шампионка наложи офанзивния си жанр на игра и реализираше уинъри от всяка точка на корта. Ударите на Рибакина се приземяваха наоколо до линиите и Болтър не можеше да реализира мечтаната дълбочина в своите, заради което самодейността се пренасяше напълно на страната на международната №3. По този метод тя влезе в серия от пет следващи гейма и след тъкмо 26 минути игра се откъсна в общия резултат.

Устремът на казахстанската тенисистка се придвижи и във втората част, където тя реализира пробив още в първото подаване на противничката си и небрежно си построи задатък от 2:0. Впоследствие тя продължи да слага напрегнат сервиса на британката и до края на дуела осъществя още два брейка, с цел да си подпечата крайната победа.

Ruthless Rybakina

The defending champion beats Katie Boulter 6-1, 6-1 in just under an hour
— Wimbledon (@Wimbledon)
 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР