Електроцентралата Пембрук“, собственост на RWE, планира да положи нови подводни

...
Електроцентралата Пембрук“, собственост на RWE, планира да положи нови подводни
Коментари Харесай

Това е начинът: една от най-големите европейски електроцентрали отвежда CO2 емисиите към подводни тръби

Електроцентралата „ Пембрук “, благосъстоятелност на RWE, възнамерява да постави нови подводни тръби, с цел да улавя въглеродните излъчвания и да премине към по-чиста сила.

Една от най-големите газови електроцентрали в Европа, електроцентралата „ Пембрук “ (Pembroke), има потенциала да създава задоволително електрическа енергия за зареждане на към четири милиона жилища. Понастоящем тя подхваща новата тактика на RWE, известна преди този момент като Rheinisch-Westfälisches Elektrizitätswerk AG. Това е мултинационална енергийна компания със седалище в Германия, за справяне с изменението на климата.

RWE е и един от най-големите снабдители на електрическа енергия и газ в Европа. Тя развива активност, обхващаща разнообразни енергийни източници, в това число въглища, газ, нуклеарна сила и възобновими енергийни източници. Компанията има доста наличие в Обединеното кралство, а в този момент започва предпроектно изследване в електроцентралата Great Yarmouth. Целта е да се улавят.

Полагането на нови подводни тръби

Планът е в електроцентралата Пембрук да бъдат положени нови подводни тръби с присъединяване на RWE и Dragon LNG.

В рамките на това съдействие ще бъдат сложени подводни тръби за отклоняване на въглеродните излъчвания от електроцентралата „ Пембрук “ до терминала за полутечен природен газ (LNG) в устието на река Милфорд Хейвън.

Схемата има за цел да обезпечи нови работни места. Както и да сложи началото на нова промишленост за преместване на CO2 за погребение в морето. По този метод мощно ще намалеят излъчванията от газовата централа. Проектът включва огромни строителни работи в предпазена морска среда.

Снимката на газовата електроцентрала е от 3-ти март 2016 година

Идеята е планът да бъде построен преди края на десетилетието. Инженерните изследвания към този момент са в ход, като планът отчасти се финансира от държавното управление на Обединеното кралство. Целта на RWE е да улавя до два мегатона излъчвания до 2030 година, а до 2035 година – до пет мегатона.

Тази електроцентрала е един от най-големите източници на въглеродни излъчвания в Уелс. Наложително е тя да способства за прехода на страната към по-екологично бъдеще и е част от по-мащабния проект на Индустриалния клъстър на Южен Уелс (SWIC) за понижаване на въглеродните излъчвания от главните промишлености.

CO2 излъчванията ще се изпомпват от електроцентралата в Пембрук и ще се втечняват в терминала за полутечен природен газ

Въглеродните излъчвания от електроцентралата „ Пембрук “ ще се изпомпват през устието на реката, ще се втечняват в терминала за полутечен природен газ и по-късно ще се транспортират с транспортен съд, с цел да бъдат заровени под Северно море.

По тръбопроводите ще се придвижва и отпадната топлота от електроцентралата, с цел да се понижат излъчванията от активността на терминала за полутечен природен газ.

Тази тактика, интегрирана с други разработки на RWE в региона на улавянето и съхранението на въглероден диоксид (CCS), би могла да обезпечи 5,1 гигавата (GW) нисковъглеродна електрическа енергия, задоволителна за зареждането на към 8,1 милиона домове.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР