Електроснабдяването в редица градове и села в Запорожка област, Югоизточна

...
Електроснабдяването в редица градове и села в Запорожка област, Югоизточна
Коментари Харесай

Електроснабдяването в Запорожието бе прекъснато след обстрел в района на местната АЕЦ

Електроснабдяването в редица градове и села в Запорожка област, Югоизточна Украйна, бе прекратено през днешния ден след обстрел в региона на локалната атомна електроцентрала.
Назначените от Русия управляващи в окупираната част от района оповестиха за спиране на електроснабдяването по места след украински обстрел в региона на Запорожката АЕЦ, съобщи ТАСС.

Украинската държавна компания " Енергоатом " разгласи, че най-голямата атомна електроцентрала в Европа, която от март е под съветски надзор, за първи път е била изключена от електропреносната мрежа, заяви организация Укринформ.

" Енергоатом " упрекна за това Русия. В резултат на " противников обстрел в региона на Запорожката АЕЦ бе прекратена Днепърската въздушна линия " от електропреносната мрежа, обявиха от компанията.

ТАСС заяви за прекъсване на тока и в прилежащата Херсонска област , на запад, която от март е под съветски надзор.

Всички тези изказвания не може да бъдат тествани по самостоятелен път.

Първо " Запорожки вестник " писа, че в Енергодар, Мелитопол и редица обитаеми места в Запорожка област няма ток, откакто украинската войска обстрелвала Енергодар, където се намира най-голямата атомна електроцентрала в Европа. Изданието се базира на Владимир Рогов , член на основния съвет на назначената от Русия военно-гражданска администрация (ВГА) в югоизточния украински район.

По предварителни данни, след украински обстрел на поле в региона на Енергодар е избухнал пожар, който предизвикал късо съединяване в подстанция.

Новината бе доказана от ръководителя на ВГА в Енергодар Александър Волга.

" Информирам ви, че по предварителна информация, вследствие на масиран обстрел от нощес от страна на въоръжените сили на Украйна на доста места са пламнали полета и шубраци. Това докара до късо съединяване в мрежата ", написа Волга в Telegram. Той заяви, че в следствие " са се задействали системите за сигурност " на Запорожката АЕЦ. Тя към този момент още веднъж е обвързвана с електропреносната мрежа, като " експертите навреме завършиха работата по възобновяване на електрозахранването ", посочи Волга.
Назначеният от Русия кмет на Енергодар Галина Данилченко удостовери, че електроснабдяването в града към този момент е възобновено.

Днес се появиха известия за прекъсвания на тока и в прилежащата Херсонска област. В Херсон електроснабдяването е прекратено, а мобилните връзки прекъсват, съобщи сътрудник на ТАСС на място. В основния град на окупирания от Русия южен украински район тролейбусите стопираха, някои магазини са затворени, бензиностанциите не работят, а интернет връзката се появява от време на време.

Кореспондент на ТАСС заяви, че токът е спрял поради излизането от строя на разпределителен пункт на Мелитополската линия от електропреносната мрежа. Той не уточни причина за повредата.

Енергетици към този момент са възстановили отчасти електроснабдяването в Херсон, заяви още кореспондентът на ТАСС. В постройките в централната част на регионалния център има ток. Възстановява се придвижването на тролейбусния превоз. Магазините и бензиностанциите също още веднъж стартират работа.

В някои елементи от града и района обаче към момента няма ток . Работата по възобновяване на електрозахранването продължава, добави кореспондентът на ТАСС.

Малко по-късно назначената от Русия военно-гражданска администрация на Херсонска област заяви, че към този момент има ток в Херсон, Новая Каховка и Голопристански регион. Специалистите не престават да работят, с цел да възстановят електроснабдяването на всички консуматори в района.

Склад с филантропична помощ е понесъл вреди вследствие на терористична офанзива в селището от градски вид Приазовское, Запорожка област, заяви за ТАСС Владимир Рогов. Той упрекна за нападението " украински диверсанти ", работили по предписание на " киевския режим ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР