Електронните системи на американската банкова холдингова компания Кепитъл уан (Capital

...
Електронните системи на американската банкова холдингова компания Кепитъл уан (Capital
Коментари Харесай

Хакерка източи данните на 106 милиона души в САЩ и Канада

Електронните системи на американската банкова холдингова компания " Кепитъл уан " (Capital One) бяха подложени на огромно киберпроникване, довело до приключването на обемен масив персонални данни на нейни клиенти. Това се споделя в оповестено през вчерашния ден прессъобщение, представено от ТАСС.

Както отбелязва компанията от щата Вирджиния, хакерът, чиято идентичност е открита, получил достъп до персоналната информация на клиентите на " Кепитъл уан ", подали поръчки за приемане на кредитни карти. " Кепитъл уан " акцентира, че след следствие на компанията може да удостовери, че проникването " е засегнало към 100 милиона лица в Съединени американски щати и 6 млн. в Канада ".

Хакерът съумял и да получи достъп до социалноосигурителните номера на към 140 000 клиенти и до към 80 000 номера на банкови сметки. Не съумял обаче да похити номерата на кредитни карти, заяви компанията.

По данни на в. " Вашингтон пост " ФБР е задържало обвинена по случая. Тя е 33-годишна жителка на Сиатъл (щата Вашингтон). На дамата са предявени обвинявания в компютърна машинация. Задържана е под стража.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР