Електрическо табло се запали и предизвика пожар в жилищен блок

...
Електрическо табло се запали и предизвика пожар в жилищен блок
Коментари Харесай

Електрическо табло предизвика пожар в жилищен блок

Електрическо табло се възпламени и провокира пожар в жилищен блок тази заран. Инцидентът е станал в регион " Възраждане " в София. По думите на жителите на кооперацията пожарът е зародил в резултат на заменени електромери преди към седмица. От ЧЕЗ обаче отхвърлят да има сходна взаимовръзка и са безапелационни, че пожарът е тръгнал отвън таблото и не е тяхна отговорност да поемат вредите.

Пожарът поражда тази заран към 08:00 часа.

-Светослав Пенчев: Жена ми ми се обади по телефона и тя ми сподели, че цялото стълбище е опушено, че има зноен газ и че наподобява нещо гори. Обадих се на пожарната.

Екип на пожарната потушава пожара в елетрическото табло, а екип на ЧЕЗ стопира тока в блока, с цел да не се стигне до още произшествия. Светослв Пенчев намира връзка сред днешното възпламеняване и промяната на електромери преди няколко дни.

- Това нещо което ми прави усещане, е че 5 или 7 дни след интервенцията която са създали от компанията ЧЕЗ или която и да е, поражда пожар и аз смятам, че е в резултат на незатегнати гайки на нещо незатегнато, което е било по кабелите.

Служителите на компанията обаче обяснили на хората от блока, че пожарът е тръгнал от кабели над таблото и това не е тяхна отговорност. Жителите на ул. " Средна гора " 96 към този момент са извикали лицензиран екип на техни разходи, който да в профил повредите. Според инженерите, пожарът е тръгнал от таблото, само че не е от електромер, а от комутатор.

-БНТ 2: Категорично смятате, че е оттука, а не както са споделили от горната страна.

- Не, не, не, от кутията е.

В момента кооперацията няма електричество и не се знае докога. За ремонта са взели ток от съседите. От ЧЕЗ ни осведомиха с писмо, че е осъществена инспекция на място. Установено е, че повода за пожара не е в уреди, благосъстоятелност на сдружението, а в стълбищен автомат и ръководство на асансьор. Тоест повредата съгласно тях е част от вътрешната апаратура. От компанията прецизираха и че пред 5 дни са сменяни част от електромерите, само че в случай че повода за пожара е тази замяна, би трябвало да има и изгорели електромери.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР