Електрическият Model 3 на Tesla е най-продаваният автомобил в Европа

...
Електрическият Model 3 на Tesla е най-продаваният автомобил в Европа
Коментари Харесай

Tesla Model 3 се изкачи на върха по продажби в Европа

Електрическият Model 3 на Tesla е най-продаваният автомобил в Европа през септември. Това е първият случай, в който електрическа кола изпреварва по продажби конкурентни модели с мотори с вътрешно горене.

Model 3 на Tesla държи 2,6% пазарен дял с 24 600 регистрирани бройки (с 58% повече по отношение на предходната година), реализирайки няколко значими достижения. Той се трансформира в първия електромобил, който е отпред на автомобилния пазар. Това е и първият път, когато автомобил, създаден отвън Европа, заема челното място в района.

Изненадващо за мнозина, най-евтиният модел на компанията на Илън Мъск е по-търсен от " нормалните обвинени " - Clio на Renault и Golf на Volkswagen. Постижението на Model 3 е част от, демонстрира отчет на световния снабдител на автомобилна бизнес информация JATO Dynamics, представен от Bloomberg.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Електромобилите са бъдещето на автомобилната промишленост, а прочие..

Tesla към този момент води на пазара на електрически транспортни средства, захранвани с акумулатори (BEV) с дял от 24%, следван от електрическите автомобили на Volkswagen, Stellantis и Hyundai-Kia. През септември автомобилната компания на Илон Мъск е записала повече нови коли, в сравнение с известни марки като Fiat, Nissan и Seat.
Възходът на електрическите автомобили

Поемането на месечно водачество по продажби е огромно достижение за електрическите автомобили и следващия знак, че автомобилната промишленост последователно се отхвърля от моторите с вътрешно горене.

Правителствата в Европа оферират великодушни тласъци, с цел да примамят купувачите да се откажат от бензинови и дизелови коли, а напълно електрическите коли и плъгин хибридите съставляват 23% от пазара на коли в района през септември, което е съвсем удвояване от 2020 година

Въпреки това европейският авто пазар има съществени проблеми, защото световният дефицит на полупроводници лимитира производството и забавя доставките до клиентите. Регистрациите на нови коли спаднаха с 1/4 предишния месец, а дилърите се борят да запълнят партидите.

" Нарастващата известност на електрическите автомобили е окуражаваща, само че продажбите към момента не са задоволително мощни, с цел да компенсират огромния спад, следен в други сегменти ", показват от JATO Dynamics.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР