ЕЛЕКТРИЧЕСКИ SUV С FASTBACK СИЛУЕТ OT СЛЕДВАЩО НИВО До 2025

...
ЕЛЕКТРИЧЕСКИ SUV С FASTBACK СИЛУЕТ OT СЛЕДВАЩО НИВО До 2025
Коментари Харесай

Всичко за ... Новото PEUGEOT E-3008

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ SUV С FASTBACK СИЛУЕТ OT СЛЕДВАЩО НИВО

До 2025 година PEUGEOT ще предлага най-широката гама електрически коли в Европа, а от през днешния ден заменя своя най-продаван модел с изцяло нов електрически SUV с фастбек контур от последващо равнище: E-3008.

PEUGEOT трансформира E-3008, постигайки напълно ново равнище на креативност в дизайна, наслаждение от шофирането и електрическа продуктивност за своите клиенти:

• ПРИВЛЕКАТЕЛНОСТ на SUV с фастбек контур с преосмислен и ефикасен дизайн.
• ЕМОЦИЯ, предизвиквана от идващото потомство PEUGEOT Panoramic i-Cockpit®, който реализира ново равнище на наслаждение от шофирането.
• СЪВЪРШЕНСТВО, 100% електрически пробег (до 700 км) и продуктивност, с помощта на новата платформа STLA Medium на Stellantis.

Настоящият PEUGEOT 3008 е най-продаваният модел на марката, очаровал над 1 320 000 клиенти в 130 страни през последните 7 години. PEUGEOT се стреми да предложи цялостна електрическа гама още през 2025 година и 100% от продажбите на марката в Европа ще бъдат на електрически коли до 2030 година PEUGEOT навлиза в нова епоха с представянето на своя нов E-3008.

PEUGEOT E-3008 е първият модел, създаден върху новата платформа STLA Medium на Stellantis, с която марката реализира нови висоти. Тази новаторска платформа е проектирана да предлага най-хубавите в класа индикатори по отношение на най-важните критерии на клиентите: пробег (до 700 км), време за зареждане (30 минути), наслаждение от шофирането, продуктивност, успеваемост и свързани услуги и функционалности (планиране на пътешестване, интелигентно зареждане, зареждане на електрически устройства и актуализации по въздуха).

Следващото равнище PEUGEOT E-3008 ще се създава извънредно в завода в Сошо във Франция и ще се продава от февруари 2024 година

Гамата ще бъде основана на две равнища на съоръжение, Allure и GT, с 3 опционални пакета за банален избор и три напълно електрически силови елемента (210 к.с., 230 к.с. Long Range и 320 к.с. Dual Motor (4-колесно задвижване). Хибридни силови елементи също ще бъдат налични според от пазара.

ЛИНДА ДЖАКСЪН, ГЛАВЕН ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА PEUGEOT: „ Лансирането на идващото равнище E-3008 е значима стъпка в радикалната промяна на PEUGEOT в привлекателна 100% електрическа марка, която задава нови стандарти за дизайн, наслаждение от шофирането и успеваемост. Със своя екстериорен дизайн, впечатляващ PEUGEOT Panoramic i-Cockpit®, наслаждение зад кормилото и невиждана електрическа продуктивност, E-3008 вкарва PEUGEOT в нова епоха като френска марка, предлагаща най-широката гама всеобщи електрически коли на пазара. “

ПРИВЛЕКАТЕЛНОСТ: НОВИЯТ E-3008 ИЗДИГА КРЕАТИВНИЯ ДИЗАЙН НА СЛЕДВАЩО НИВО

С новия E-3008 дизайнът на PEUGEOT навлиза в нова електрическа епоха, в която привлекателността е в интерес на успеваемостта.

МАТИАС ХОСАН, ДИРЕКТОР ДИЗАЙН НА PEUGEOT: „ Новият E-3008 сплотява изобретателността и дързостта на Peugeot и въплъщава всички полезности на нашата марка. Пресъздаването на 3008 значи работа върху неговото съвременно лъчение, съгласувайки динамичния дизайн с оптималната успеваемост посредством фастбек контур и нововъведението на новото потомство PEUGEOT Panoramic i-Cockpit® “.

• SUV с (аеродинамичен) фастбек контур и стойка на див звяр

Новият E-3008 е мигновено различим по своя фастбек SUV дизайн. С динамична и обтекаема форма (Cx 0,28) той съчетава грациозност, успеваемост и шир.

Жизненото лъчение на „ котешките “ линии на E-3008 се корени и в добре уравновесените размери на автомобила (дължина: 4,54 м, ширина: 1,89 м, височина: 1,64 м). Той остава един от най-компактните в категорията на 100% електрическите SUV модели в C-сегмента, а в същото време предлага обилие от пространство за пасажерите и багажа.

• Високотехнологична предница

С новия E-3008, PEUGEOT вкарва нов метод към предната част. Докато емблематичният светлинен автограф под формата на 3-те нокти остава неизменим, обработката на предните фарове и решетката е коренно нова.

Решетката на новия E-3008 илюстрира електрическите гени на модела.

Предната част е проектирана към новото лого на PEUGEOT, интегрирайки новия светлинен автограф и решетката без разделяне, с помощта на преливане в цвета на каросерията.

Свръхкомпактните предни фарове са поместени в тънка, елегантна лента, която е ситуирана над радиаторната решетка и обгръща цялата предница. Това е характерен дизайн, който придава на новия E-3008 изключително проницателен взор, утвърждаващ неговия темперамент и съвременно лъчение.

Предните фарове са с LED технология при всички версии. E-3008 GT е общоприетоо оборудван с новата Pixel LED технология на PEUGEOT, която автоматизирано приспособява лъча на фаровете към пътните условия, като поддържа оптимално осветяване, без да пречи на другите участници в придвижването.

• Концепция, която преоткрива фастбек силуета

PEUGEOT модернизира обичайното скосяване на фастбек линията в задната част на автомобила с „ плаващ “ спойлер. Тази новаторска характерност усъвършенства извивката в каросерията, като в същото време усъвършенства аеродинамиката.

Щедрата задница на новия E-3008 предлага динамичен стайлинг, емфатичен от емблематичния светлинен автограф под формата на 3-те нокти – в 3D формат при версиите GT – и поддържа положително пространство на втория ред и в багажника (520 литра, без значение от двигателя), идентично с това на предходния 3008.

• Обтекаем контур

При новия E-3008 всеки стилизиращ подробност е премислен и планиран да предлага повече иновативност и успеваемост.

Скриването на уплътненията на страничните стъкла във вратите способства за гладкия дизайн на профилите на автомобила. Броят декоративни детайли по каросерията е понижен и всички хромирани елементи са отстранени.

• Иновативни, аеродинамични джанти

Продължавайки новаторската работа, почнала с 408, PEUGEOT оборудва новия E-3008 с джанти, които способстват както за модерния стайлинг, по този начин и за аеродинамичната успеваемост.

19- или 20-инчовите джанти с софтуерен и геометричен дизайн съдържат новото лого на PEUGEOT в центъра си.

• Изтънчено и издръжливо екстериорно покритие

По отношение на екстериорното покритие E-3008 въплъщава нов, по-модерен и по-издръжлив метод. Хромираните елементи са отстранени в интерес на лакираните: цвят Meteor Grey на предната престилка и задната ризница, Orbital Black на капаците на огледалата и долната междинна линия.

Новият E-3008 се предлага с гама от шест цвята.

Благодарение на новаторски двуцветни пигменти цветът Obsession Blue се трансформира от синьо към зелено според от светлината и формата на каросерията, елегантно изразявайки навлизането на E-3008 в нова епоха.

Съвсем новият цвят Ingaro Blue със своите фини отражения идеално акцентира модерните линии на новия E-3008.

Другите налични цветове са Okenite White, Pearl Black, Artense Grey и Titanium Grey.

Новият E-3008 GT е двуцветен по стандарт с покрив в черен емайл.

При електрическите GT версии долните елементи на предната и задната ризница, арките на колелата и протекторите на праговете също са с покритие в черен емайл.

• Висококачествен, високотехнологичен пътнически салон

В допълнение към впечатляващия 21-инчов „ плаващ “ панорамен екран на новия PEUGEOT Panoramic i-Cockpit® (вж. по-долу), мощното привличане и софтуерният темперамент на мястото на лидера са подчертани от амбиентно LED осветяване, което може да бъде персонализирано в 8 разнообразни цвята.

Това осветяване се отразява в елегантната обшивка от същински алуминий, която минава през бордното табло и обилно се простира над вратите. Комбинацията от алуминий, светлина и пъстра тъкан основава неповторима, висококачествена естетика от първокласни материали.

ЕМОЦИЯ: НОВ PEUGEOT PANORAMIC I-COCKPIT® ЗА ВПЕЧАТЛЯВАЩО УДОВОЛСТВИЕ ОТ ШОФИРАНЕТО

Обещанието за иновация и грациозност извън продължава и вътре. Новият PEUGEOT Panoramic i-Cockpit® реализира наслаждение от шофирането на ново равнище.

• Плаващ, закривен 21-инчов HD панорамен екран, който комбинира head-up екрана с централния сензорен екран.

Екипите на PEUGEOT взеха решение да комбинират два от трите съществени детайла на i-Cockpit® – head-up екрана и огромния централен сензорен екран. Сега те са интегрирани в закривен панорамен екран, състоящ се от индивидуален 21-инчов HD панел, който се простира от левия завършек на бордното табло до централната подпора.

Този панорамен екран се рее над таблото. „ Плаващият “ резултат е емфатичен от амбиентното LED осветяване, чийто източник се намира под екрана.

Разположен за оптимална ергономичност, 21-инчовият панорамен екран е леко закривен към лидера, като в същото време остава изцяло наличен за пасажера. Така огромният и първокачествен цифров екран комбинира две от основните функционалности на PEUGEOT i-Cockpit®:

- От лявата страна, над компактния волан, инструменталният клъстер извежда цялата информация, обвързвана с шофирането (скорост, мощ, системи в помощ на лидера, енергиен поток).

- От дясната страна, в центъра на бордното табло, секцията със сензорния екран е налична както за лидера, по този начин и за пасажера. Тя може да се употребява за ръководство на отоплението/климатизацията, навигацията, системите за медии/свързаност и други

При версия Allure на E-3008 новият PEUGEOT i-Cockpit® се състои общоприетоо от два 10-инчови цифрови екрана, интегрирани в един панел на панорамния екран, осигуряващи същия „ плаващ “ резултат като 21-инчовия панел. Версията GT е с 21-инчов екран като общоприетоо съоръжение.

• Преосмислена архитектура и ергономичност

Новият PEUGEOT Panoramic i-Cockpit® съдържа изцяло нова архитектура. Иновацията се състои в инсталирането на панорамния екран на бордното табло посредством система за закрепване, която е невидима от пътническия салон. Това оформление усъвършенства достъпността и видимостта на информацията, извеждана на 21-инчовия панорамен сензорен екран.

Централната част на бордното табло помества i-Toggles, сензорни бутони с цялостни благоприятни условия за персонализация, които могат да бъдат програмирани за бърз достъп до 10 от желаните от потребителя функционалности: позвъняване на желан контакт, пускане на навигация до постоянно употребена дестинация, приемане на обичана радиостанция, задаване на идеалната температура на климатика и други

Централната подпора е просторна и изчистена, с цел да усили пространството, налично за предпазване на движимости и за пасажера, който се радва на изключително прелестно, необятно отворено място.

Тази просторна архитектура е станала допустима посредством пренасяне на ръководството на автоматизираната скоростна кутия на бордното табло. Управлението е ситуирано към този момент отдясно на кормилото до бутона стоп/старт. Този метод е ергономичен и разрешава елементарен достъп до ръководството на предавките, както и прекъсване или пускане на мотора с един подсъзнателен жест.

• Нов стилен волан със сензорни бутони

Компактният волан е главен детайл на PEUGEOT i-Cockpit® през цялото време и е задълбочено модифициран, с цел да предлага още повече комфорт и приятни чувства при шофиране. Той, несъмнено, резервира своята гъстота с осъвременен дизайн: обновената централна част е по-малка и „ изолирана “ от спиците на кормилото, с цел да сътвори левитиращ резултат сходно на панорамния екран на таблото.

Бутоните на компактния волан са нови за оптимална ергономичност. Те регистрират автоматизирано пръстите на лидера, само че се задействат единствено в случай че той ги натисне, с цел да се избегнат неправилни маневри.

При E-3008 GT новият стилен волан е с затопляне като общоприетоо съоръжение.

Новият PEUGEOT Panoramic i-Cockpit® вкарва два нови, тънки и елегантни лоста за ръководство и две пера за регенеративно прекъсване зад компактния волан.

• Изключителен комфорт

Купето на новия E-3008 предлага на пасажерите отпускащо преживяване измежду необятно и ярко пространство. Новите предни седалки – композиция от текстил и резултат на кожа при Allure и Alcantara и резултат на кожа при GT – обезпечават извънреден комфорт. Седалките се отличават с дизайн с ергономични очертания и пяна с висока компактност.

Предните седалки на новия E-3008 са носители на влиятелното отличие AGR (Aktion für Gesunder Rücken), връчвано от Германската асоциация на лекарите и терапевтите, която предизвиква изследванията за предварителна защита на болките в гърба. При версия GT те са също с вентилация и масаж, а задните седалки са с затопляне.

За да се обезпечи здравословна среда в автомобила, новият PEUGEOT E-3008 е оборудван със система AQS (Air Quality System), която непрекъснато следи качеството на въздуха, навлизащ в купето, и задейства неговата рециркулация, в случай че е належащо. При равнище на съоръжение GT тя е допълнена от система за отнасяне на въздуха Clean Cabin, която филтрира замърсяващите газове и частици. Качеството на въздуха се извежда в дясната страна на панорамния екран.

Особено щателната звукоизолация може да бъде в допълнение усъвършенствана посредством опционални ламинирани предни стъкла, съчетани с висококачествена аудиосистема Focal® Premium Hi-Fi, която е плод на няколко години взаимна работа на PEUGEOT и екипите на Focal®, френската марка, профилирана в аудиотехнологии от най-голям клас.

Аудиосистемата Focal® Premium Hi-Fi включва 10 високоговорителя с извънредни патентовани технологии:
- 4 TNF алуминиеви туитъра с извърнат купол,
- 4 уфера/високоговорителя за междинни честоти с конус Polyglass и 165 мм инерционен демфер,
- 1 централен високоговорител с конус Polyglass за усъвършенствани характерности,
- 1 усъвършенстван субуфер Power Flower™.

Те са комбинирани с 12-канален 690-ватов усилвател (подсилена технология клас D).

Музикалното преживяване е обогатено с въвеждането на новаторския режим на слушане „ Front-Optimised “ (оптимизация напред), който трансформира ред 1 на Е-3008 в същинска сцена онлайн.

• Изобилие от пространство за предпазване и великодушен размер на багажника

Купето на новия E-3008 предлага 17 разнообразни места за предпазване на движимости с общ размер към 34 литра: леснодостъпно безжично зареждане на телефон на централната подпора, охладена ниша под централния подлакътник, стойка за очила на покривната подпора, държачи за чаши и жабка.

С приложим размер от 520 литра под кората багажникът на новия E-3008 е също толкоз необятен, както този на своя предходник. Новата платформа STLA Medium в този момент предлага едно и също багажно пространство, без значение от мотора.

• Динамично шаси за успеваемост и наслаждение от шофирането

E-3008 дава отговор на репутацията на PEUGEOT за пътно държание и наслаждение зад кормилото.

Новата платформа STLA Medium интегрира нови предна и задна ос, проектирани да дават динамично държание на пътя. Самата архитектура на платформата способства за тази динамичност посредством оптимално потребление на леки и твърди материали и посредством намаляване на центъра на тежестта на автомобила, с помощта на това, че еднослойната батерия е идеално ситуирана допустимо най-ниско сред колелата.

• Четири режима на шофиране за оптимална продуктивност

Водачът може да избира сред четири режима на шофиране посредством ръководство, ситуирано на централната подпора, с цел да може продуктивността на E-3008 да бъде идеално приспособена към желанията и/или изискванията на придвижване:

- Нормален режим. Това е режимът по дифолт. Мощността и въртящият миг са леко занижени, когато педалът на газта е натиснат сред 0 и 70%. Над 70% цялостните мощ и въртящ миг са разполагаем.

- Еко режим. Осигурява по-плавно шофиране и понижена консумация на сила посредством потребление на характерна конфигурация на педала на газта, ограничение на мощността и въртящия миг и усъвършенстване на успеваемостта на отоплението и климатизацията.

- Спортен режим. Предлага по-динамично шофиране посредством потребление на характерни конфигурации за сервоусилването на кормилото, педала на газта и скоростната кутия.

- Режим 4WD. Наличен при скорости до 135 км/ч, този режим разпределя мощността към всичките 4 колела, когато пътната настилка стане хлъзгава (сняг, тиня и др.).

• Пъргав SUV в градски условия

Компактен и с най-хубавия диаметър на завой (10,6 м) по отношение на всеки 100% електрически SUV в своята категория, новият E-3008 се усеща изключително добре в градския трафик. За да се улесни маневрирането, той е общоприетоо оборудван със задна камера, която предлага на лидера два ракурса: аспект откъм гърба или от птичи взор. Камерата е снабдена с почистваща дюза за поддържане на съвършено изображение при всевъзможни условия.

Като алтернатива новият E-3008 може да бъде оборудван със системата PEUGEOT VisioPark 360°, която с помощта на 4 камери, ситуирани допустимо най-близо до предните и задните колела, и 12 датчика на разнообразни места по автомобила, предлага 360° аспект на заобикалящата среда. Това прави допустимо избягването на всевъзможни трудности наоколо.

• Разширени благоприятни условия за полуавтономно шофиране

PEUGEOT прави още една стъпка към полуавтономното шофиране със системата Drive Assist Plus, налична в новия E-3008. Тази система подкрепя лидера, като употребява всички датчици на автомобила (камери, радар и др.) и информация от свързаната навигационна система.

Тези системи за подкрепяне са предопределени да облекчат натоварването на лидера по автомагистрали или двулентови пътища:

- Адаптивен автопилот с функционалност Stop & Go и помощник за придържане в лентата. Контролира кормилното ръководство и скоростта на новия E-3008, с цел да го придържа в лентата със скорост, авансово заложена от лидера.

- Полуавтоматична промяна на лентата. Сменя лентата вместо лидера, когато е належащо. Просто активирайте мигача и натиснете бутона „ ok “ на кормилото, и системата ще насочи кормилното ръководство към новата лента.

Тази дарба за полуавтономно шофиране изисква удостоверение от лидера. Сензорите подсигуряват, че лидерът държи ръцете си на кормилото от самото начало.

• Пълна гама от системи за дейна сигурност

E-3008 съдържа най-новите технологии на PEUGEOT за дейна сигурност, в това число:
- Автоматична система за спешно прекъсване с предизвестие за конфликт: регистрира транспортни средства, пешеходци и колоездачи през деня и нощем от 7 км/ч до 140 км/ч.
- Активно предизвестие при несъзнателно секване на маркировката с промяна на траекторията.
- Предупреждение за бдителността на лидера, което регистрира загуба на зоркост посредством анализиране на придвижванията на кормилото.

- Разширено различаване на пътните знаци и извеждането им на цифровия екран: знак „ Стоп “, еднопосочна улица, неразрешено изпреварването, завършек на възбраната за изпреварване, в допълнение към нормалните знаци, свързани с рестриктивните мерки на скоростта.
- Следене на мъртвата зона с необятен обхват (до 75 метра).
- Контрол при втурване по надолнище: понижава риска от поднасяне или загуба на надзор над автомобила при втурване със скорост под 30 км/ч, без значение дали на предна или задна предавка, посредством автоматизирано контролиране на скоростта.
- Усъвършенстван надзор на сцеплението: усъвършенства сцеплението върху хлъзгави повърхности. Може да бъде задействан в 3 позиции: сняг, тиня и пясък.

СЪВЪРШЕНСТВО: ЕЛЕКТРИЧЕСКА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ И СВЪРЗАНОСТ НА СЛЕДВАЩО НИВО

Новата електрическа платформа STLA Medium на Stellantis, въведена за пръв път при E-3008, разрешава на PEUGEOT да отговори на упованията на клиентите от 100% електрическите коли във връзка с продуктивност, успеваемост, пробег и потенциал за зареждане.

ЖЕРОМ МИШЕРОН, ПРОДУКТОВ ДИРЕКТОР НА PEUGEOT: „ С оглед на триумфа на предходния 3008 и клиентите, които са ни се доверили, трябваше да бъдем смели. С новия E-3008, PEUGEOT навлиза в нова епоха по повод както на дизайна, по този начин и на продуктивността. E-3008 е основан за взискателните, динамични клиенти.

• Електрическа платформа, която задава нови стандарти

PEUGEOT E-3008 е първият модел, който ще се възползва от новата платформа STLA Medium с марката на Stellantis. Проектирана за бъдещите електрически коли на Групата, тя задава нов пример на пазара.

Платформата STLA Medium с дизайн за транспортни средства с батерия разполага с рекордна сила на борда – до 98 кВтч, и междуосие, което е непокътнато късо (2,73 м за E-3008). Този високоефективен дизайн разрешава на E-3008 да предложи най-хубавия пробег в своята категория (до 700 км), като в същото време остава стилен (4,54 м дължина).

• Широка гама от високопроизводителни електрически силови елементи

- Пробег от 525 км, 2-колесно задвижване, 210 к.с./157 кВт
- Dual Motor с пробег от 525 км, 4-колесно задвижване, 320 к.с./240 кВт
- Long Range с пробег от 700 км, 2-колесно задвижване, 230 к.с./170 кВт

• Електрическият мотор и скоростната кутия

Синхронен, с непрекъснати магнити мотор от ново потомство обезпечава повече мощ и по-добра успеваемост. Версиите с 2-колесно задвижване дават 157 кВт (343 Нм) или 170 кВт (343 Нм). Версията Dual Motor с 4-колесно задвижване дава общо 240 кВт (157 кВт-343 Нм начело и 83 кВт-166 Нм отзад).

Електрическият мотор се създава от взаимното дружество STELLANTIS-NIDEC в Тремери (Франция).

Скоростната кутия се създава от Stellantis във Валансиен (Франция). Предавателното отношение за версията с 2-колесно задвижване (530 км) е 9.77.

• Батерията

Високоволтовата литиево-йонна батерия 400V с химически състав NMC (никел, магнезий и кобалт) е ситуирана под пода и зарежда електрическия мотор на автомобила.

Другите електрически потребители (светлини, информационно-развлекателна система и др.) не престават да се зареждат от батерия 12V, самата тя захранвана от високоволтовата батерия чрез преобразувател.

Три са разновидностите на пробег (предстои утвърждение по WLTP) на високоволтовата батерия:
• Пробег от 525 км със 73 кВтч,
• Dual Motor с пробег от 525 км със 73 кВтч,
• Long Range с пробег от 700 км с 98 кВтч,

Термичното ръководство на батерията употребява циркулираща охлаждаща течност, с цел да обезпечи ултрабързо зареждане, усъвършенстван пробег и по-дълъг живот.

Термопомпата способства и за топлинния комфорт на пасажерите, като в същото време пести сила на батерията.

Батерията е с гаранция 8 години (или 160 000 км) при 70% от своя потенциал на зареждане.

• Бързо зареждане

Куплунгът за зареждане на левия заден калник предлага конектори Mode 2/3 (променлив ток) и Mode 4 (постоянен ток).

За зареждане с изменчив ток са налични два типа бордово зарядно устройство, с цел да дават отговор на всички потребности на клиентите и решения за зареждане – трифазно зарядно устройство 11 кВт като общоприетоо съоръжение и 22 кВт като алтернатива.

• Разширени електрически функционалности

• V1G или функционалност за интелигентно зареждане Smart Charging
Тази функционалност е съвместима с услугите на доставчиците на сила и контролира времето и мощността, с които се зарежда батерията на новия PEUGEOT E-3008, с цел да се усъвършенстват разноските за зареждане.

• Функция V2L (Vehicle to Load)
Тази доста практична функционалност дава опция на клиентите да зареждат електрическо устройство посредством високоволтовата батерия на новия PEUGEOT E-3008. Например да зареждат електрически велосипед или да работят с електрически апарат. Системата може да доставя до 3 кВт и 16 A.

• 3-степенно регенеративно прекъсване

Тази функционалност прави инстинктивно и елементарно регулирането на равнището на възобновяване на силата, както и степента на закъснение на автомобила.

С помощта на перата зад компактния волан можете да активирате регенеративното прекъсване на 1 от 3 степени, като лявото перо усилва регенерацията и дясното перо я понижава:
• Low (ниска степен) (-0,6 м/сек²), за чувства, сходни с тези при транспортно средство с мотор с вътрешно горене,
• Medium (средна степен) (-1,2 м/сек²), за нараснало негативно ускоряване при разпределяне на педала на газта,
• High (висока степен) (-1,8 м/сек²) за оптимално негативно ускоряване при разпределяне на педала на газта и затова оптималната регенерация.

Последните 2 степени автоматизирано включват задните стоп светлини.

• Хибридни и зареждаеми хибридни силови елементи
За да добави гамата, новият 3008 ще се предлага и с електрифицирани (хибридни и Plug-In хибридни) силови елементи, съгласно потребностите на пазара, както и с един мотор за интернационалните пазари. Повече детайлности за тях ще бъдат оповестени по-късно.

• Най-новото потомство свързани осведомителни системи PEUGEOT

Версията Allure е общоприетоо оборудвана със системата PEUGEOT i-Connect®, която предлага цялостна съгласуваност с помощта на функционалността за безжично репликиране на екрана на смарт телефон (Apple CarPlay/Android Auto).

Технологичното преживяване е пълноценно с PEUGEOT i-Connect® Advanced, общоприетоо съоръжение за E-3008 GT. Тя е оборудвана с високоефективна обвързвана навигационна система TomTom, включваща функционалност „ trip planner “, която възнамерява пътуванията оптимално, с цел да усили оптимално пробега и да улесни зареждането. За да пресметна идеалния маршрут, системата взема поради необятен набор от информация, в това число дистанцията, което би трябвало да се измине, равнището на зареждане на батерията първоначално, мечтаното равнище на зареждане на батерията при идване, скорост, консумация на сила, трафик, вид път, надолнище и несъмнено, точките за зареждане, налични в местоназначението.

Командата за различаване на натурален език „ OK PEUGEOT “ обезпечава достъп до информационно-развлекателни, отоплителни и климатични функционалности, както и до телефона. Това гласово различаване към този момент може да прави разлика сред команди, заложени от лидера или от пасажера.

За да се поддържат потребителите и да се отговори на всички въпроси, които могат да имат, системата включва бордова документи и видеоуроци (достъпни посредством QR код). Актуализациите на системата се правят „ по въздуха “.

• Пълна съгласуваност

Всеки E-3008 има два USB-C врата, ситуирани в предната част на централната подпора, единият за зареждане и транспорт на данни, а другият единствено за зареждане.

E-3008, оборудван с PEUGEOT i-Connect® Advanced, разполага с два спомагателни USB-C врата (за зареждане), ситуирани в задната част на централната подпора за пасажерите на ред 2.

Всеки E-3008 е оборудван с три 12-волтови контакта, ситуирани начело и откъм гърба на централната подпора, както и в багажника.

Безжично зарядно устройство за телефон (15 Вт) се намира на централната подпора под i-Toggles.

• Нови свързани услуги*

Приложението за смарт телефон My PEUGEOT разрешава на потребителите на E-3008 да останат непрекъснато свързани с автомобила си и да имат отдалечен достъп до редица функционалности:

- Напомняния за сервизни шпации на автомобила –получаване на предизвестия, които припомнят за всички условия за поддръжка.
- Дистанционно ръководство на заключването на вратите и активиране на светлините или клаксона – локализиране на автомобила
- Проверка, програмиране, пускане или отсрочване на зареждането на батерията. Освен че икономисва доста време, това е и метод да се избегнат разноски, по-високи от нужното.
- Приложението E-Routes на Free2Move Charge е за обмисляне на пътувания, налично на смарт телефон.
- App Store е стена от приложения с разнообразни категории (музика, пътешестване, вести, развлечения, прогноза за времето…), която се предлага непосредствено в информационно-развлекателната система на новия E-3008.

* някои услуги може да изискват абонамент

• Екологичен метод
• Устойчиви материали
За новия PEUGEOT 3008 са употребявани над 500 кг екологично чисти материали в целия автомобил (метали + полимери):
- Екологично чистите стомана и алуминий съставляват 60% от общата маса на екологично чистите материали,
- Над 30 полимерни елементи се създават с екологично чисти материали,
- Рециклирана пластмаса се употребява в брони, спойлери, контейнери за предпазване и мокети.

Подходът на резистентен дизайн е забележим в понижения брой декоративни детайли по каросерията и премахването на всички хромирани елементи от екстериора на новия 3008.

• Интегрирана индустриална екосистема

Като част от своя резистентен метод, PEUGEOT проектира и създава новия E-3008 във Франция. Батериите се проектират в завода на Stellantis в Мюлуз, след което се сглобяват в завода в Сошо, където се създава E-3008.

• Проста, лесна за схващане гама

E-3008 се предлага с две равнища на съоръжение – Allure и GT.

Моделите E-3008 Allure са с едноцветно покритие на боята и тапицерия на половина с резултат на кожа и на половина текстилна с релефни претекстове. Основното общоприетоо съоръжение включва безключова

система за достъп и запалване, задна HD камера, задни паркинг датчици, LED фарове и светлини, 19-инчови алуминиеви джанти, PEUGEOT i-Cockpit® с два 10-инчови цифрови панела, обвързвана осведомителна система PEUGEOT i-Connect®.

E-3008 GT се предлага двуцветен, с черен покрив и тапицерия Alcantara. Основното общоприетоо съоръжение в допълнение към това на версията Allure включва: 20-инчови алуминиеви джанти, предни фарове Pixel LED, предни паркинг датчици, моторизирана задна врата, предни седалки и волан с затопляне, индукционно зарядно устройство за смарт телефон, амбиентно осветяване с опция за персонализация, PEUGEOT Panoramic i-Cockpit® с закривен 21-инчов екран, програмируеми i-Toggles, обвързвана осведомителна система PEUGEOT i-Connect® Advanced.

• НОВ PEUGEOT E-5008

Като част от тактиката за цялостна електрическа гама на PEUGEOT следва лансирането на огромен електрически SUV от по-висок клас. Той ще бъде ориентиран към по-широка публика от клиенти на огромни SUV модели. Повече детайлности ще бъдат разкрити при започване на 2024 година

*Източник: www.peugeot.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР