Електрически библиобус радва читателите на видинската библиотека. В първия учебен ден

...
Електрически библиобус радва читателите на видинската библиотека.
В първия учебен ден
Коментари Харесай

Електрически библиобус радва читателите на видинската библиотека

Електрически библиобус радва читателите на видинската библиотека.
В първия образователен ден той привличаше вниманието на дребни и огромни на централния площад „ Бдинци “ в дунавския град. Десетки възпитаници през днешния ден бяха измежду първите, които разгледаха новата облага и разгледаха предлаганите книги.
Електрическият библиобус на видинската Регионалната библиотека „ Михалаки Георгиев “ е по план " Книжни пътеки и мобилни библиотеки от Северозападна България до Скандинавия “ сподели шефът на институцията Десислава Иванова. С него културната институция може да доближава до читателите от града и ще им дава своите услуги. Това е отдавнашна фантазия на библиотечните служащи, описа Иванова и добави, че бусът е оборудван със стелажи и книги.
" На процедура с него ще можем да се движим в парковете, да пътуваме до детските градини, учебните заведения и да предоставяме библиотечни услуги и осъществяваме начинания за деца и възрастни ", изясни тя.
Проектът е осъществен в партньорство с Регионалната библиотека " Христо Ботев " във Враца и се извършва по Програма " Културно предприемачество, завещание и съдействие ", финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР