Елегантна, безкомпромисна, скрита зад тъмните си очила, Ана Уинтур продължава

...
Елегантна, безкомпромисна, скрита зад тъмните си очила, Ана Уинтур продължава
Коментари Харесай

Ана Уинтур на 70: Защо продължава да е най-влиятелната жена в модата?

Елегантна, безкомпромисна, скрита зад тъмните си очила, Ана Уинтур продължава да бъде една от най-влиятелните дами в стилната промишленост. Заслужила изцяло иконичния си статус, през днешния ден тя отбелязва своя 70-годишен празник. И преди, и в този момент, и след ерата на инфлуенсърите тя ще остане ключова фигура, чието мнение е определящо за всеки един фешън дизайнер, новак или одобрен.

Родена в Лондон в фамилията на известния английски публицист Чарлз Уинтур, който е бил редактор на Evening Standart. По-малкият й брат Патрик също е публицист и сега е редактор в The Guardian. Предвид историята на фамилията й, очевидно за нея не е имало различен път с изключение на медиите. Още на 16 години обаче младата Ана стопира да учи и стартира да работи в паметния тогава лондонски бутик Biba, преди да стане помощник в списанието Harper's & Queen, в този момент Harper's Bazaar. През 1975 година отпътува оттатък Океана, с цел да стане фешън помощник в американския Harper's Bazaar, от кое място обаче е уволнена. „ Мисля, че всеки би трябвало да бъде уволнен най-малко един път. Това те научава на доста неща “, споделя години по-късно Уинтур.



Следва къс престой на позицията фешън редактор в New York Magazine, като в това време е поканена в изобретателния екип на американския Vogue. Тя обаче се връща в родната си Англия, с цел да стане основен редактор на английския Vogue. Още тогава Ана Уинтур демонстрира дръзката си природа и стартира да демонстрира, че не е подготвена да прави взаимни отстъпки. Още като тийнейджърка в магазина Biba тя намерено подлага на критика стила на преминаващите хора и тъкмо тази искреност й затваря някои порти, само че й отваря доста други. Две години й трябват, с цел да се върне в Щатите, да работи известно време в House & Garden, преди да заеме дълго чаканата позиция в американския Vogue (наследявайки тогавашния основен редактор Грейс Мирабела), който оглавява към този момент 31 години.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР