Екзекутора на петлите от 1993 година и настоящ член на

...
Екзекутора на петлите от 1993 година и настоящ член на
Коментари Харесай

Екзекутора на "петлите": Напрежението е във французите, с основание се връщат в 1993 година

Екзекутора на „ петлите ” от 1993 година и сегашен член на Изпълнителния комитет на БФС Емил Костадинов разяснява идната международна подготовка на България против Франция тази събота от 21:45 часа на Националния стадион „ Васил Левски ”. Той се върна към паметния мач от 17 ноември 1993 година, когато класира родния ни народен отбор за международното състезание в Съединени американски щати през 1994 година, приказва за сегашния селекционер Петър Хубчев, родния хайлайф и водещите ни клубни отбори.

„ В тези квалификации нямаме загуба вкъщи, нека по този начин продължим и с Франция. Имахме някои неверни стъпки като посетител, което ни коства класирането. Французите с съображение се връщат към 1993 година, при този мач с нас. Ако не завоюват, може да не се класират за Световното. Те имат добър тимове, който ще ни затрудни доста. Напрежението е в тях, те би трябвало да създадат всичко допустимо да победят, с цел да си отворят място за Световното. Нашите момчета би трябвало да са спокойни и да създадат всичко допустимо да победят ”, показа Костадинов пред „ Диема Спорт ”.

„ Дано Костадинов още веднъж ги накаже. За наслада на футбола тимовете много се изравниха. Няма разлика в класите като преди. Ако се отпуснеш малко и получаваш удар. Трябва да живеем в сегашното и да гледаме в бъдещето. Трябва да създадем по този начин, че да има Костадиновци, Стоичковци, Пеневци, Хубчевци. Франция имат към 40 равностойни футболисти, нашият тимове би трябвало да излезе на терена и да играе футбола, който може и няма да загубим. Трябва борба от първата до последната минута. Нашите качества не са на международни равнища, би трябвало да компенсираме с битка ”, добави легендата, санкционирал „ петлите ” през 1993 година.

„ Хубчев кани футболисти, които съгласно него са в чудесно функционално положение, които желаят да оказват помощ на националния тим. Има и дисциплинираност, на този стадий се оправя добре. Президентът на БФС ще беседва със селекционера. Хубчев има място в националния тим. Хубчев е име, което всеки познава и виждаме работата му ”, продължи Костадинов.

„ За мен шампионата ни е забавно, още от първия кръг се получиха забавни срещи, нека да има повече аудитория по стадионите. В последните 6 години Лудогорец е първенци, в последната година има леко оттегляне. Това може да се каже, защото множеството футболисти играят много години дружно и в един миг имат и спадове във формата. Това е концепцията да има 3-4 тима, които да се борят за купата. Левски играе нерешително. Дано Делио Роси има задоволително време да построи Левски. До Конгреса има задоволително време. Мисля, че има избрани стъпки, съгласно които ще стане ясно кой ще се кандидатира за президент на БФС. Не е неприятно, несъмнено, да има и други претенденти. Нека всеки, който има предпочитание, да предложи визията си за развиването на българския футбол ”, приключи Емил Костадинов.    

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018
ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР