Еквадорците гласуват, за да изберат своя следващ президент, претегляйки обещанията

...
Еквадорците гласуват, за да изберат своя следващ президент, претегляйки обещанията
Коментари Харесай

Еквадор гласува за избор на нов президент

Еквадорците гласоподават, с цел да изберат своя идващ президент, претегляйки обещанията за възстановяване на стопанската система и управление на спираловидната обстановка със сигурността от предприемач, който е правоприемник на благосъстояние от банани, и левичар, който може да бъде първата жена водач на страната.

Основните терзания на гласоподавателите значително са съсредоточени върху стопанската система – която се бори след пандемията от Коронавирус и стимулира доста хиляди еквадорци да мигрират – и възходящата престъпност, в това число увеличение на убийствата, грабежите и протестите в пандизите.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла. Как гибелта на високопоставени обвинени в убийства ще повлияе на изборите в Еквадор? Колумбийците са държани поради убийството на претендента за президент на Еквадор, погубен в пандиза Окончателно спор, претендентите за президент на Еквадор се оправят с престъпността, стопанска система завършек на списъка

Насилието, за което държавното управление в оставка упреква наркобандите, доближи връхната си точка по време на акцията с убийството на претендента за битка с корупцията Фернандо Вилависенсио, който беше убит, до момента в който напускаше предизборно събитие в Кито през август.

35-годишният бизнес потомък Даниел Нобоа води неотдавнашни изследвания, само че най-малко две изследвания слагат него и Луиза Гонзалес, протеже на някогашния президент Рафаел Кореа, в рамките на неточност.

Гонзалес, 45-годишен някогашен народен представител, завоюва 34 % от гласовете на първия тур. Тя гласоподава рано в неделя в Кануто, заобиколена от мощна защита.

„ Ние сме уверени, че еквадорският народ ще гласоподава с памет, сърце, за страна с достолепие и права “, сподели Гонзалес, когато напусна изборното си място.

Гонзалес сподели, че ще върне известните обществени разноски, които характеризираха десетилетието на власт на Кореа, като даде обещание безвъзмездни медикаменти, нараснала отбрана на служащите и директна помощ за нуждаещите се.

Тя също по този начин даде обещание да употребява 2,5 милиарда $ от интернационалните запаси, с цел да поддържа стопанската система.

„ В момента нямаме обществена или икономическа непоклатимост. Притеснявам се за бъдещето на децата си “, сподели гласоподавателят на Гонзалес Ерика Гранха, 43, в южната част на Гуаякил.

„ Работя всеки ден за тях и за тях желая по-добра страна “, сподели тя, добавяйки, че последните държавни управления „ са оставили страната на части “.

Нобоа, също някогашен народен представител, който даде обещание основаване на работни места, изключително за младежите, беше неочакван участник в балотажа, като завоюва 23 % на първия тур.

Той е наследник на мултимилионера бананов магнат Алваро Нобоа, който се е кандидатирал несполучливо за президент доста пъти.

„ Хората желаят нулева безотговорност, хората желаят напредък, хората желаят работа и младежите желаят вяра “, сподели Нобоа, откакто гласоподава в Санта Елена.

„ Нуждаем се от вярата за квалифициран претендент и [Noboa] е това “, сподели Естефано Руалес, 25-годишен, студент в Гуаякил. „ Нуждаем се от вярата, че той поема по верния път за възстановяване на обстановката в нашия Еквадор. “

Баща му таксиметров водач е бил погубен по време на грабеж преди седем месеца, сподели Руалес, и се опасява, че успеха на Гонсалес ще утежни несигурността.

Напрегнато съревнование

Националният изборен съвет сподели в петък, че към 825 еквадорци в Никарагуа, Русия, Беларус и Израел няма да могат да гласоподават заради липса на консулско наличие или война, в ход, подложен на критика от Кореа в обществените медии. < /p>

Кандидатът за вицепрезидент на Нобоа, Вероника Абад, сподели, че ще бъде в съвета и ще следи докладите за гласуването.

Близо 45 % от имащите право на еквадорци са дали своят вот до 13:00 ч. локално време (18:00 GMT), сподели президентът на съвета Даяна Атамант на конференция, добавяйки, че управляващите ще прегледат видеоклип в обществените медии, показващ човек, който отбелязва няколко бюлетини в провинцията от Sucumbíos.

Президентът в оставка Гилермо Ласо свика предварителни избори, с цел да избегне импийчмънт по обвинявания, че е пренебрегнал предизвестията за злоупотреби, свързани с контракт в държавна компания. Той отхвърли обвиняванията.

Победителят ще ръководи единствено от този декември до май 2025 година, когато спечелилият от постоянно плануваните избори ще встъпи в служба.

Много гласоподаватели към момента не са решили в последните дни на акцията, съгласно анкетьорите.

Първоначално успеха на Noboa може да се схване като позитивна от вложителите, само че в по-дългосрочен проект пазарните вероятности ще зависят от това кого ще назначи на най-високите длъжности, сподели Зулфи Али, портфолио управител за PGIM.

„ Пазарът ще прегледа доста деликатно политиките, първичните изказвания, а също и състава на кабинета, изключително в тази ситуация с Нобоа “, сподели Али. „ Така че до момента в който първата реакция е позитивна, тъй като той е про-бизнес претендент, про-бизнес и про-пазари могат да значат две разнообразни неща. “

Гонзалес сподели, че Кореа ще бъде нейният основен стопански консултант, до момента в който и двамата претенденти споделиха, че ще балансират спазването на изискванията на външния дълг на Еквадор и потребностите на популацията.

По отношение на сигурността Гонзалес даде обещание да построи нов затвор отвън Гуаякил и да си върне страната от нарушителите, до момента в който Нобоа сподели, че най-опасните пандизчии би трябвало да бъдат държани на затворнически лодки и че той ще употребява технология за битка с престъпността.

И двамата дадоха обещание да засилят сигурността на пристанищата и летищата, горещи точки за контрабанда на опиати.

Гонзалес се радва на поддръжката на партията Гражданска гражданска война на Кореа, до момента в който Нобоа сътвори своя лична партия – Национално демократично деяние.

И двамата претенденти се пробваха да ухажват младежите през последните дни на акцията. Около една четвърт от 13-те милиона еквадорци, задължени да гласоподават, са на възраст сред 18 и 29 години.

Групите бяха отворени в 7 сутринта локално време (12:00 GMT) и ще затворят в 17:00 (22:00 GMT). Очаква се Нобоа да изчака резултатите в крайбрежния град Олон, до момента в който Гонсалес има планувано събитие в Кито.

Източник: Ройтерс
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР