Еквадор гласува за спиране на петролни сондажи в резерват Amazon в исторически референдум

...
Еквадорците гласуваха за спиране на петролни сондажи в резерват Amazon,
Коментари Харесай

Еквадорците гласуваха за спиране на петролни сондажи в резерват Amazon, според резултатите от понеделник на референдум, приветстван като исторически пример за климата демокрация.

Вотът "Да" за спиране на експлоатацията на петролен блок в националния парк Ясуни, една от най-разнообразните биосфери в света, спечели с 59 процента, с 98 процента събрани гласове.< /p>

„Днес Еквадор предприема огромна стъпка за защита на живота, биоразнообразието и местното население“, публикуваха в социалните медии двете основни организации на местното население в страната, Confeniae и Conaie.

След години на искания за референдум, най-висшият съд на страната разреши гласуването през май, за да реши съдбата на "блок 43", който допринася с 12 процента от 466 000 барела петрол на ден, произвеждани от Еквадор.

приветства "историческия референдум". „

Неправителствената организация Amazon Frontlines каза, че гласуването е „демонстрация на климатична демокрация, при която хората, а не корпорациите, могат да решават относно добива на ресурси и неговите ограничения.“

Местните в Ясуни бяха разделени, като някои подкрепяха петролните компании и ползите, които икономическият растеж донесе на техните села.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР