Ексцентричният Венцеслав Стефанов вчера е чакал дълго Димитър Бербатов на

...
Ексцентричният Венцеслав Стефанов вчера е чакал дълго Димитър Бербатов на
Коментари Харесай

Венци Стефанов за Бербатов: Страхът е по-силен от тока

Ексцентричният Венцеслав Стефанов през вчерашния ден е чакал дълго Димитър Бербатов въз основата в Бояна, само че той по този начин и не отишъл. Босът на Славия още веднъж приказва дълго в по роднински жанр за разправиите към БФС.

Ето какви ги наговори този път чичо Венци:

" Не пристигна момчето. Чаках, чаках, само че не пристигна. Ха-ха, но вие мислехте, че ще пристигна ли? Значи вярвате в задгробния живот! Дай му да се крие. Страхът е по-силен от тока. Той се крие зад марионетки, зад деца и зад фенове-наемници. Защото това са наемници. Щях да го попитам за какво толкоз се натиска да става президент на футболния съюз? Само Димитър Бербатов ли е решението? Само той ли се вълнува от бъдещето на българския футбол? И щях да попитам по какъв начин ще оправи футбола? Как? Говори някакви общи приказки, празни приказки. Как ще оправиш футбола, момче?

Вижте, Бербатов беше доста добър футболист, има място в българския футбол. Същото важи и за Стилиян Петров. Но не да са на върха на пирамидата! Това става последователно. Какъв опит има Бербатов във футбола, откакто се отхвърли? А Стилиян? Мартин Петров, моите почетения, не е за началник във футбола. Има огромен опит, добър футболист беше, може да оказва помощ с наличие, със препоръки. Ама да седнат да ръководят с техните общи приказки - единият от Англия, другият от Испания. Такова Skype-управление няма да докара до нищо положително.

Щях да попитам Бербатов и какъв брой персонални пари е дал за фондацията? Лев и петдесет. Дайте да не си приказваме нелепости. Кой финансира акцията на Бербатов? Да излезе и да каже! Откъде Бербатов има пари за тези обиколки из страната? Чудя се оня човек с парите докога ще ги търпи.

Големият проблем в българския футбол, а и спорт, е отсъствието на страната. Спортът би трябвало да бъде държавна политика. Поколението от САЩ`94 е артикул на системата преди 1990 година Трите коня също са артикул на онази система, тъй като до 1998-1999 година към момента имахме инерция. Точно по това време те се изстреляха от ЦСКА. Постепенно обаче замря всичко - базата, шампионатите сред учебните заведения, кварталните надпревари, военното състезание и всевъзможни други. Никой от политиците не се интересуваше от спорт. Кой направи нещо за спорта? А другите страни и футболът като цяло се развиха ужасно доста - едно е да играеш с Германия през 1995 година, друго е през 2015-а. За това време при нас всичко се унищожи, а германците излетяха в космоса. И освен те. Държавата и държавната политика е в основата на всичко.

Министърчето в този момент чагърта. Гледам маха всякакви експерти, поставя всякакви от Лесотехническия университет, всякакви адвокатчета. Леле! Това чагъртане ли е или замазване? Какво общо имат тези адвокатчета със спорта? В началото на 90-те години имахме един бракоразводен юрист за министър председател, какво направи? Нищо с огромни букви. Поиска избор на доверие и беше сапунисан. Чао! Борисов да беше направил един огромен народен стадион, без значение къде, в случай че ще в Казичене, щяхме да му кажем " евала ". Никой нищо не направи!

Много се плюе по поколението от САЩ`94, само че когато падна Иван Славков те имаха опит отвън терена. Трите коня в този момент какво желаят? Готови ли са? Михайлов беше заместник-министър на спорта и вицепрезидент на Батето, Костадинов беше шеф и вицепрезидент в ЦСКА, Сираков беше треньор в Славия, а при мен изпълняваше и функционалности на състезателен управител, след това стана шеф в Левски, Лечков беше президент на Сливен и кмет на града. Не са пристигнали от нищото. Мартин Петров какъв е бил до момента във футбола? А другите? Ако Трите коня не бяха правили проблеми на Стоичков, Христо щеше да е доста сполучлив треньор на националния тим. Ето, аз да ви кажа - със Стоичков щяхме да се класираме, в случай че Трите коня бяха на място. За другите от САЩ`94 да приказваме ли? Петър Хубчев, сериозен треньор, смени към този момент много тимове, реализира някакви триумфи. Краси Балъков също направи кариера, приветлив ми е. Любо Пенев не го познавам персонално, може да е добър човек, само че има ужасно его. Когато се мислиш, че си над останалите и не те вълнува непознатото мнение, си изгубен. Майка ми споделяше, че парите не са за наивници. Трифон, Бог да го елементарни, работеше първо в Етър, след това в Зоналния съвет на Търново, и си вършеше доста добре работата. А тези в този момент какво? Добър ден, дайте ни да управляваме и ще оправим всичко! Ама по какъв начин? Това ми е въпросът ", сподели Венцеслав Стефанов пред " Спортал ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР