Ексцентричният наставник на италианския национален отбор по баскетбол Джанмарко Поцеко

...
Ексцентричният наставник на италианския национален отбор по баскетбол Джанмарко Поцеко
Коментари Харесай

Поцеко: Готови сме и не се страхуваме от Франция

Ексцентричният ментор на италианския народен тим по баскетбол Джанмарко Поцеко показа своето мнение преди днешния полуфинал против Франция на ЕвроБаскет 2022.. Както е известно, италианците сътвориха сензация и отстраниха Сърбия на четвъртфиналите след победа с 94:86, като довечера излизат против “петлите ” в спор за място на финала. 

“След триумфа над Сърбия, страстите в нашия лагер не престават да са огромни. Има доста прилики сред Сърбия и Франция - два от най-силните тимове на шампионата. Единствената разлика е, че сърбите разчитат доста на своя висок състезател да се изтегля по периметъра и да отваря терена, до момента в който французите имат повече варианти, а и са по-високи и по-атлетични. Преминахме през Йокич, в този момент ни чака Гобер. Този тим има сърце. Готови сме и не се опасяваме. Защита, бягане и сполучливи стрелби - това е методът да продължим напред. Не би трябвало да мислим за другия полуфинал, тъй като това ще ни докара до меланхолия ”, сподели Поцеко по отношение на идния конфликт с Франция.

Специалистът още веднъж съобщи, че неговият баскетболист Николо Мели попада в суперзвездната вселена на Янис Адетокунбо, Лука Дончич и Никола Йокич. Крилото на Олимпия Милано записва приблизително по 13.0 точки, 4.3 битки и 2.3 асистенции на мач, като в дуела против Сърбия означи 21 точки.
 Поцеко: След успеха дадох кредитната си карта на играчите, дано вършат каквото желаят Поцеко: След успеха дадох кредитната си карта на играчите, дано вършат каквото желаят
“Мога да потвърдя, че Николо е най-силният състезател в света. Казах го след мача със Сърбия, споделям го и в този момент. Неговото баскетболно IQ е необикновено освен поради това, което прави в отбрана, само че и за постоянно правилните му решения в нападателен проект. На това Европейско състезание той е на едно равнище със суперзвезди от ранга на Янис, Дончич и Йокич ”, съобщи някогашният гард на Варезе и Болоня.

Снимка: ФИБА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР