Екстремният бегач Кирил Николов-Дизела се насочва към поредното си предизвикателство.

...
Екстремният бегач Кирил Николов-Дизела се насочва към поредното си предизвикателство.
Коментари Харесай

През пет планини за два дни: новото приключение на Кирил Николов-Дизела започва

Екстремният бегач Кирил Николов-Дизела се насочва към следващото си предизвикателство. Той започва довечера в опит да измине българската част на интернационалния маршрут Е4 за под два дни.

Проектът, озаглавен " 5-те върха ", включва прекосяване през пет планини - Витоша, Верила, Рила, Пирин, Славянка. Общата дължина е 240 км, като по-тежкото тестване е обвързвано с компликацията и огромната денивелация (близо 14 000 м).

В изявление за " Дневник " Николов съобщи, че прави предизвикването, с цел да изпита себе си, както и с цел да се разпространява маршрутът.

" Правя го за самия себе си, да се предизвикам. Правя го, тъй като желая да се обърне повече внимание на този маршрут, тъй като за мен е доста по-интересен от " Ком-Емине ", най-малкото минава през Рила и Пирин. Винаги ме е стимулирал персоналният образец за това по какъв начин човек работи в планината. Много се надявам по пътя да забележим някои неща, с цел да можем по-късно да отворим друга тематика за диалог, която да е потребна за всички ", сподели Николов.

Фотогалерия: Вдъхновяващите мигове от върха на Кирил Николов-Дизела >

Началото е в 12.00 ч. през днешния ден на Драгалевския площад, а финалът се чака да бъде на 3 август по обед на Гоцев връх в планината Славянка.

В опита си да измине дистанцията за под 48 часа, Николов ще бяга съвсем без спиране. В екипа си той ще разчита и на няколко пейсъра, които ще бягат с него най-вече в секторите през тъмната част на деня, където сигурността ще бъде преди всичко. В екипа му е и водещата състезателка в планинските бягания Антония Григорова.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Бягане с Кирил Николов-Дизела (2)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР