Екссъветникът в ДАНС и преподавател по корпоративна сигурност Алексей Петров

...
Екссъветникът в ДАНС и преподавател по корпоративна сигурност Алексей Петров
Коментари Харесай

Скандал между Алексей Петров и Бойко Найденов

Екссъветникът в ДАНС и учител по корпоративна сигурност Алексей Петров назова някогашния заместник-главния прокурор Бойко Найденов „ шапка на отвличанията в България”. „ Той не търси похитителите, а търси на кого да припише престъплението”, разяснява Петров в изявление за „ Събуди се” по Нова телевизия.

Той сподели още, че преди години Найденов му се молел да му спомага, с цел да получи високия пост в прокуратурата. „ Той ми носеше ракетата за тенис. Молеше ме да увещавам тогавашния основен прокурор Велчев, че е доста подобаващ за поста”, твърди Петров. Той счита, че е стигнал до подсъдимата пейка, тъй като бил „ неудобен”. „ Ако си работил по най-хубавия метод за службите, елементарно можеш да се превърнеше в обвиняем”, споделя още Петров.

Бившият заместник-главен прокурор и началник на следствието Бойко Найденов отговори на офанзивата от Алексей Петров, който намерено го упрекна във връзки с групата за отвличания " Наглите " и банкера-беглец Цветан Василев.

„ Озадачен съм от приказките на Алексей Петров, разяснява Найденов. Дори в този момент, гледайки видеото, тъй като не знаех какво приказва, съм заинтригуван, че той си разрешава да прави разбор на едно дело, без да взе участие в него. Това е дело, минало всички инстанции на съда. В последна сметка съдът е произнесъл присъди на причинителите. Изисква се голямо самочувствие да правиш проверка на цялостната правосъдна система ".

Относно СРС-тата и обвиняването на Петров, че е оневинил Валентин Михайлов, който е свидетелствал, Найденов съобщи: " Тези СРС-та са правени всичките по мое гледище и то когато е осъществена оперативната направа за откриване на причинителите. Колегите от Министерство на вътрешните работи взеха решение да работят с мен, с цел да не изтече информация. Не желаеха да работят с други прокурори. По мое 100% гледище се записваха диалозите. 29 години работя като прокурор, знаех, че рано или късно ще има такива проблеми ".

" Всичко, което сме могли да създадем, сме го създали – сподели още Бойко Наденов. - Ако се върнем в този момент обратно във времето, може да го създадем и по-добре, само че това бе първото дело в подобен мащаб с такива причинители. Оказа се, че от самото начало групата с отвличането е знаела за следенето. За доста неща видяхме къде сме бъркали ".

Той означи, че не знае къде е Валентин Михайлов в този момент и няма визия.

Относно обвиняването, че има основна роля и в „ Октопод “, той сподели: " Имам основна роля във всички следствия, водени по това време. Цветан Василев всеки го познава от малките екрани. Този човек не съм го виждал в никакъв случай. Той също загатва моето име надали не, само че аз имах сметка в КТБ 2 700 лева, с цел да имам дебитна карта. Когато банкрутира, даже не можах да ги изтегля. После ги трансферирала в друга банка, там са на карта. Това обвиняване е толкоз несериозно, че даже не си заслужава да го приказваме ".

На изказването на Алексей Петров, че с неспокойствие чака срещата си с Найденов в съда, Бойко Найденов сподели: " Надявам се да не се виждаме в съда с Петров. Ще взема юрист, който да заведе дело по клеветите, казани по мой адрес ".

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР