Експрезидентът на Боливия Ево Моралес, който беше отстранен през ноември

...
Експрезидентът на Боливия Ево Моралес, който беше отстранен през ноември
Коментари Харесай

Моралес: Китай спечели Третата световна война

Експрезидентът на Боливия Ево Моралес, който беше отхвърлен през ноември и от този момент е в чужбина, назова пандемия на ковид " биологична война " в понеделник и допусна, че Съединени американски щати стоят зад него, в желанието си да убиват възрастни хора и други сходни, считани за тежест за обществото.

Моралес направи коментара в изявление за аржентинска радиостанция. В момента той е в Аржентина под статут на " политическо леговище ", откакто избяга от Боливия.

Като президент Моралес унищожи дипломатическите връзки на Боливия със Съединени американски щати и разви тесни връзки с Китай, Русия и Венецуела.

Моралес назова пандемията " трета международна война " и разгласи Китай, страната, от която произлиза вирусът, за победител.

" Мисля, че това е биологическа и икономическа война сред силите ", съобщи Моралес пред аржентинското радио Con Vos, съгласно осведомителния уебсайт Infobae. " Сега можем да забележим, че Съединени американски щати не са международна мощ, както си мислехме. Съединените щати би трябвало да помолят Русия, Китай за помощ. Мисля, че Китай завоюва Третата международна война, без да използва оръжие. Всички се обръщат към Китай в този момент, с цел да купят здравно съоръжение. "

Моралес повтаря познатата теза на феновете на тайни теории, че вирусът е създание на наднационални корпорации, които желаят да открият нов международен ред и се стремят да убиват заболели или възрастни хора.

" За капитализма и възрастните хора са задължение, те целят да се понижи ненужното за тях население, инвалидите и най-много бедните фамилии, съгласно Моралес.

Припомняме, че Китай и Съединени американски щати взаимно се упрекнаха за появяването на вируса. Въпреки че вирусът потегли от Китай, Пекин настоя, че няма виновност.

Американският президент Доналд Тръмп през днешния ден разгласи прекъсване на финансирането на Световната здравна организация поради подценяването на ковид и обвинявания, че работи в помощ на Китай.

Организация на обединените нации и други организации дефинираха решението му като преждевременно тъкмо във време на пандемия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР