Експортът остава локомотив на турското производство, като целта на Турция

...
Експортът остава локомотив на турското производство, като целта на Турция
Коментари Харесай

Ердоган: Турският износ нарасна до рекордните 254 млрд. долара през 2022 г.

Експортът остава локомотив на турското произвеждане, като задачата на Турция е да се подреди измежду десетте водещи експортьорки в света. Това съобщи в понеделник в Истанбул турският президент Реджеп Ердоган на събитие, отдадено на външната търговия, съобщи Анадолската организация.

 

Той уточни, че турският експорт през 2022 година е повишен с 12,9% на годишна база, достигайки рекордните за цялата история 254,2 милиарда $ годишно макар отрицателните процеси в света.

" В течение на последните 20 години ние продължаваме дейните стъпки за развиването на страната. Износът на Турция през днешния ден е на такова равнище, на което растежът му не може да бъде спрян от неопределеността и спънки, сходни на войната сред Русия и Украйна, както и от рецесиите в сферите на енергетиката и суровините ", съобщи турският водач.

 

Той също по този начин означи, че по време на ръководството на неговата Партия на справедливостта и развиването размерът на износа на страната се е нараснал седем пъти, като " броят на страните и районите, в които Турция изнася през днешния ден продукцията си на основата на разплащания в национална валута, доближи до 197 ".

 

Ердоган обърна внимание и на достиженията на турските кинематографисти.

" Днес Турция се намира на второ място в света след Съединени американски щати по размер на износа на сериали. Към края на 2023 година планираме износът на филми и сериали от Турция да доближи до 1,5 милиарда $ с обсег на аудиторията от 1,5 милиарда фенове ", означи турският водач.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР