Експертна комисия вече финализира проект за промени в Закона за

...
Експертна комисия вече финализира проект за промени в Закона за
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Дефиницията за енергийна бедност се финализира

Експертна комисия към този момент завърши план за промени в Закона за енергетиката, който планува въвеждане на дефиницията за енергийна беднотия – това разгласи вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

Вицепремиерът посочи, че дефиницията стъпва на методология, направена помощта на учени от Българската академия на науките (БАН).

" И дефинира енергийно бедните семейства като тези, чийто наличен ги слагат под персонализирания предел за енергийна беднотия, който пък зависи, е функционалност от абсолютния предел на бедността, само че взима и поради характерностите на съответното домакинство, както и техните разноски за сила ", сподели Пеканов, предаде БНР.

" Комисията счита, усъвършенства, и критериите, надлежно нужните данни за дефинирането на този статут до три – рентабилен аршин, обществен аршин, в това число ТЕЛК и пенсионен статус, което дефинира и потребностите от сила на семействата, както и жилищен аршин, в това число възраст и статут на обновяване на постройката ", продължи той.

Приемането на дефиницията следва до края на тази или идната година, сподели още Пеканов. Това е ангажимент на страната ни по Плана за възобновяване и резистентност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР