Експертите на Института за пътна безопасност уведомяваха през последните 4

...
Експертите на Института за пътна безопасност уведомяваха през последните 4
Коментари Харесай

Институтът по пътна безопасност с гневно писмо до служебния премиер Стефан Янев заради катастрофите

Експертите на Института за пътна сигурност уведомяваха през последните 4 месеца премиера Янев с голям брой сигнали и отчети за трагичното положение на транспортната система.

Предлагаме съответни решения и настояваме за експертни срещи сред държавните институции и самостоятелните специалисти от Института за пътна сигурност. Но до този миг реакция от страна на служебния министър-председател няма, се споделя в отвореното им писмо.

Институтът по пътна сигурност припомня на Янев, че носи политическата и човешката отговорност за положението на пътната сигурност в България. От началото на месец май поддръжката по автомагистралите и първокласните пътища е прекратена, установени са стотици дефицити на сигурност, а реакция от негова страна още веднъж няма, показват те.

В позицията им се споделя още: Опитите на служебния кабинет да трансферират отговорността на предходното държавно управление, което замиташе проблемите на пътната сигурност и симулираше действия, ги трансформира в същите имитатори. Пожарникарските ви реакции, единствено след протестни дейности, водят до настъпването на още по-голям транспортен безпорядък.

Експертите на Института за пътна сигурност канят премиера Янев на обществена среща, на която да дават решенията на замитаните с десетки години проблеми.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР