Експерти заявиха, че са загрижени за резултатите от това решение.

...
Експерти заявиха, че са загрижени за резултатите от това решение.
Коментари Харесай

Заплахи за съд последваха решението на ЕК да обяви газовите и ядрените електроцентрали за "зелени”"

Експерти обявиха, че са загрижени за резултатите от това решение. Спорове, обвинявания и опасност със съд - това бяха реакциите, откакто Европейската комисия реши да разгласи газовите и нуклеарните електроцентрали за " зелени ".

Съединени американски щати и Европейски Съюз със взаимно изказване по отношение на енергийната сигурност на Европа Против тази подредба са освен еко деятели. Група специалисти, които са наети да поучават Комисията, обявиха, че са загрижени за резултатите от това решение. Евродепутати към този момент водят акция новата подредба да не бъде утвърдена в Европарламента.

Поне три страни заплашват да съдят Еврокомисията. Това са Австрия, Дания и Люксембург. Споровете са подбудени от разпоредбите кои браншове на стопанската система и енергетиката са " зелени ". Европейският съюз към момента написа тези правила.

От това кой бранш влезе в графата " зелен ", зависи дали вложителите ще налеят стотици милиарди в него. Белгия затваря 7 нуклеарни реактора до 2025 година " Ядрената сила нито е зелена, нито използването й е устойчива процедура. Не мога да схвана решението на Европейския съюз. Министъра на екологията има цялостната ми поддръжка в планирането на правосъден иск ", съобщи канцлерът на Австрия Карл Нехамер.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР