Експерти по поведението на животните са сигурни, че колкото по-добре

...
Експерти по поведението на животните са сигурни, че колкото по-добре
Коментари Харесай

11 признака, че кучето ви ви обича

Експерти по държанието на животните са сигурни, че колкото по-добре се схващат кучетата и стопаните им, толкоз по-хармонични връзки се основават посред им. А където има естетика, ще има и обич. Кучетата демонстрират възприятията си посредством езика на тялото. Ако забележите следните 11 признака, имате мотив за наслада – любимецът ви доста ви обича.

Кучето ви ближе

„ Дори и за кучетата целувките значат доста “, твърди Хейли Хаят, специалист по дресура в OnPoint Systems LLC. „ Кучетата-майки ближат дребните си в символ на обич и по този начин ги почистват. Ближейки ви, животното демонстрира, че се грижи за вас и ви почита “.

Кучето ви прегръща

Доктор Керъл Осбърн от ветеринарна клиника Chagrin Falls Veterinary Center & Pet Clinic е сигурна в следното: „ Когато кучето се притиска нежно към вас, това значи, че то се усеща в сигурност с вас, че му е доста комфорно. А както знаете, ние изпитваме комфорт с тези, които обичаме “.



Кучето въздиша и се изпъва до краката ви

„ Когато кучето поляга до своя човек и изпуска дълга въздишка, това също е симптом на задоволеност “, продължава Керъл Осбърн.

Кучето ви посреща и ви се гали

„ Докосванията са един от най-явните признаци на обич и обвързаност даже и при кучетата “, споделя Джеф Франклин, притежател и оператор на Cobra Canine. „ Ако вечер, когато се прибирате, кучето подскача към вас и с целия си тип демонстрира, че се радва да ви види, това сигурно е обич “.

Кучето скача върху вас

Често сходно държание се счита за проблематично при кучетата, само че в действителност това е просто демонстрация на усеща. „ Скачайки върху вас, кучето още веднъж демонстрира, че сте му липсвали и че се радва да ви види. Със скоковете си то се пробва да се приближи до вас и може би да ви близне по лицето “, твърди Хейли Хаят.

Кучето маха с опашка

„ Кучетата махат с опашка, когато се усещат щастливи и спокойни “, споделя Керъл Осбърн. Така че този жест също демонстрира, че вашият любим ви обича – или че най-малко не се усеща заплашен около вас.



Кучето открива зрителен контакт с вас

Осбърн разяснява, че зрителният контакт е един от най-вълнуващите типове връзка сред кучето и стопанина. „ Това е методът то да ви каже, че ви обича, знак за непосредственост, доверие и обвързаност “, споделя тя. „ Когато кучето ви гледа в очите, мозъкът му отделя хормона на положителното въодушевление окситоцин. Същият хормон привързва майките към децата им “.

Кучето спи във вашето легло

Да, това може да е противоречив въпрос, само че вижте какво споделят специалистите: „ Сънят е уязвимо положение за всяко живо създание. Да спиш до непосредствен член от глутницата е симптом на обич при кучетата “. Ако забелязвате, че насън любимецът ви се притиска все по-близо до вас или напряко заспива върху вас, бъдете сигурни, че това е обич.

Кучето краде бельото ви

Светът на тези животни е формиран от миризми. „ Когато ние хората влезем в някоя стая, ние виждаме стая “, споделя лекар Осбърн. „ Но когато домашни животни влязат в нея, те незабавно стартират да „ виждат “ мирзми. Не го забравяйте “. Долното долни дрехи поема най-вече от телесната ни миризма, по тази причина кучето може да си отмъкне някой неизпран продукт. На четириногия ви другар му харесва, че дрехата мирише на обичания му собственик.

Кучето се пробва да ви утеши, когато сте тъжни

Забелязвали ли сте, че в случай че след тежък работен ден се проснете изтощени на дивана, кучето поставя главата си в скута ви и се пробва да ви окуражи с взор? „ Всичко ще бъде наред. Аз съм до теб “, като че ли споделя погледът му. „ Какво е любовта, в случай че не да утешаваш оня, за който те е най-грижа? “, споделя Джеф Франклин.

Кучето ви следва по петите

„ Някои кучета не демонстрират привързаността си физически и това е обикновено “, споделя Хаят. „ Те ще се пробват да показват любовта си по други способи – да вземем за пример като ви следват на всички места. „ Преследвайки “ ви, кучето демонстрира, че желае да прекара време с вас и че се усеща в сигурност около вас “.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР