Експерти от Московския държавен технически университет Бауман са разработили технология

...
Експерти от Московския държавен технически университет Бауман са разработили технология
Коментари Харесай

Руснаци обмислят да строят летище от лед в Арктика

Експерти от Московския държавен механически университет Бауман са създали технология за смяна на структурата на леда, която може да се употребява при построяването на самолетни писти.
Според ректора по стопанска система и нововъведения на университета Евгений Сторожук, сега дружно с Министерството на защитата се преглежда въпросът за военното приложение на това откритие. Обсъжда се опцията за кацане на тежките военнотранспортни самолети Ил-76 на такива летища.
 Арктическите упоритости на Русия Арктическите упоритости на Русия
Руското държавно управление ускорява своя напън в Арктика. Въпреки предизвикателната световна икономическа среда, Кремъл възнамерява да построи по...
Сторожук споделя, че покритие от специфични химикали ще разреши на самолетите да кацат на лед. Според концепцията на създателите, здравината на ледената завивка и съществуването на пукнатини върху нея ще бъдат следени от датчици, ситуирани по цялата й дълбочина. Възможността за поддържане на ледената зона при положение на стопляне посредством прибавяне на реагенти или заледяване също се обмисля, предава БГНЕС.
По-рано спътникът Planet снима съветската база в Арктика. Изображенията демонстрират, че Русия е нараснала дължината на пистата на арктическото летище Нагурское от 2,5 километра на 3,5 километра.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР