Експерти от бранша са обезпокоени от нарастващата тенденция потребителите да

...
Експерти от бранша са обезпокоени от нарастващата тенденция потребителите да
Коментари Харесай

Езиковия модел с отворен код на Meta се използва за създаване на „сексботове“

Експерти от сектора са обезпокоени от възходящата наклонност потребителите да се обръщат към принадлежности с изкуствен интелект, с цел да разиграват полови мечти

Емил Василев преди 2 минути 2 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 18:00 | 02.07.2023

Революционното носимо устройство, което „ ще размени смарт телефоните “ скоро излиза на пазара

IT НовиниДаниел Маринов - 20:29 | 01.07.2023

Само един код Енигма в никакъв случай не е бил разрушен от никого, даже с днешния запас

IT НовиниДаниел Маринов - 19:26 | 01.07.2023

Причините, заради които Съединени американски щати не строи повече атомни електроцентрали

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Когато през февруари екипът за фундаментални проучвания на изкуствения разсъдък (FAIR) на Meta пусна на пазара своя огромен езиков модел – ), софтуерната компания имаше ясна визия защо ще се употребява той.

Главният изпълнителен шеф Марк Зукърбърг тогава даже съобщи, че моделът с отворен код ще бъде наличен за откривателите и ще помогне на учените и инженерите, до момента в който изследват евентуалните приложения на ИИ.

Едва ли екипът е знаел, че анонимни разработчици ще употребяват модела онлайн, с цел да основават графични „ сексботове “.

LLaMA на Meta се употребява за изработката на сексботове

Тъй като LLaMA е модел с отворен код, всеки може да го образова, с цел да построи генеративни системи с ИИ, като да вземем за пример системи за писане, проучване, чатботове и даже сексботове.

The Washington Post беседва със основателя на един подобен сексбот, наименуван Allie. Чатботът е основан от разработчик, който е избрал да остане неизвестен.

По сходен метод по-рано през май съобщихме за 23-годишната Snapchat инфлуенсърка Карин Марджъри, която показа своя ИИ версия. Нейният чатбот се отдава на секс чатове и взима по 1 $ на минута.

Въпреки, че доста принадлежности с ИИ се употребяват с сходни цели, Allie е малко проблематична. Според известията, сексботът разрешава на потребителите да се отдават на мечти за обезчестяване и малтретиране онлайн.

Според основателят на Allie, моделите с отворен код разрешават на „ хората да основават артикули, които дават отговор на техните желания, без да се постанова да се преценяват с корпоративните условия “. Той се базира на чатботове като ChatGPT, които са „ мощно цензурирани “ и могат да се употребяват в следена и безвредна среда.

На фона на възходящата наклонност потребителите да се обръщат към модели с изкуствен интелект като LLaMA, с цел да разиграват половите си мечти, специалисти от промишлеността показаха угриженост.

ИИ моделите с отворен код, които са преимущество за разработчиците, постоянно се разгласяват в Hugging Face, платформа за ИИ, където потребителите качват и споделят своите модели за машинно образование.

Главният изпълнителен шеф на компанията, Клем Делангу в изявление за Washington Post призна, че с принадлежности като Allie може да се злоупотребява. Все отново той сподели също, че методът с отворен код разрешава по-невероятни нововъведения и бистрота, в сравнение с затворените модели.

Правилата на Hugging Face разрешават планове с откровена полова устременост. Все отново те са сложили ограничавания за наличие, което включва малолетни или което е „ употребявано или основано за тормоз, безчинство или без експлицитното единодушие на показаните хора в него “, оповестява Washington Post.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР