Експертът по пътна безопасност и бивш председател на парламентарната Комисия

...
Експертът по пътна безопасност и бивш председател на парламентарната Комисия
Коментари Харесай

Настимир Ананиев настоява за понятие “пътно убийство в закона

 Експертът по пътна сигурност и някогашен ръководител на парламентарната Комисия по превоз Нестимир Ананиев упорства в закона да се запише “пътното ликвидиране " по образеца на Италия. Той добави, че присъдите за това закононарушение стартират от 12 години, когато водачът е бил пийнал, употребявал е опиати или е карал без брошура.

Общо 32 произшествия са породени от водачи, управлявали под въздействието на наркотични субстанции до края на март. Експертите разказват дрогираните водачи като самоуверени и рискови.

628 са починалите при пътни катастрофи за 2019 година, заяви Настимир Ананиев пред bTV.

Според него би трябвало да има незабавни законодателни промени и прикани за по-тежки санкции, както за използвалите дрога, по този начин и тези, които са карали пияни или с превишена скорост.

По негови думи съвсем нищо не се направило, с цел да се ограничи войната по пътищата в последните години.

" Какъв сигнал даваме към обществото - че можеш да убиеш и да получиш минимална присъда. Ще получи ли условна присъда килърът на Милен Цветков ", запита Настимир Ананиев.

Експертът заяви, че индиректните и директните загуби са пътната сигурност са 2 милиарда лева и настоя за по-строги санкции за шофиране след приложимост на алкохол.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР