Експертът по макроикономика, Хенрик Зеберг изрази тревожна прогноза за инвеститорите,

...
Експертът по макроикономика, Хенрик Зеберг изрази тревожна прогноза за инвеститорите,
Коментари Харесай

Експерт прогнозира най-големия пазарен спад от 1929 г. насам

Експертът по макроикономика, Хенрик Зеберг изрази тревожна прогноза за вложителите, като предизвести за иден пазарен спад, какъвто не е имало през предишния век.

Неотдавна Зеберг показа с почитателите си в Twitter графика, която демонстрира по какъв начин показателят на жилищния пазар на Националната асоциация на строителите на жилища (HMI) и нивото на безработица в Съединени американски щати исторически корелират между тях.

HMI показателят мери положението на американския жилищен пазар, като прави оценка настоящите и прогнозните продажби на еднофамилни жилища.

Зебърг означи поразително подобие сред настоящето положение на HMI и нивото на безработица и тези, които са съществували директно преди срутва на жилищния пазар през 2007 година, довел до огромната финансова рецесия.

Зеберг предвижда, че идният срив на жилищния пазар ще съвпадне със забележителен скок на фондовия пазар.


 


Той счита, че неотдавнашният срив на Silicon Valley Bank (SVB) може да бъде катализатор за плануваното рали на фондовия пазар.

Според Зебърг фондовият пазар ще се издигне до исторически върхове преди настъпването на криза, която ще провокира най-големия пазарен срив от 1929 година насам. Той също по този начин предвижда, че Съединени американски щати ще навлезе в криза до края на 2023 година

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР