Експерименталната система за административно-наказателната дейност, която действа на ГКПП „Калотина“,

...
Експерименталната система за административно-наказателната дейност, която действа на ГКПП „Калотина“,
Коментари Харесай

Спират на границата за неплатени глоби от КАТ

Експерименталната система за административно-наказателната активност, която работи на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “, ще бъде внедрена на още 8 гранични пункта. Това сподели Иво Писанов от „ Пътна полиция “ на брифинг във връзка системата за административно-наказателната активност на граничните пунктове.
„ Системата не е нова. Това е система, която използвахме и до момента в осъществяване на нашите отговорности. Тя е система за административно-наказателната активност. На Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ върви пробен план, който след това ще бъде внедрен на още 8 ГКПП-та. Дейността на КПП-то не се разграничава от дейностите за инспекция на пътя. На Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ се връчват невръчени електронни фишове на водачите и се предявяват искания за дължими санкции по Закона за придвижване по пътищата “, уточни Писанов.
„ Разликата при контрола на всички други места е, че на ГКПП-то има пос-телминално устройство, с което може на място да се заплащат санкциите. На пътя, в случай че водачът не си заплати санкцията, се лишава книжката и той ще би трябвало да върви да си я вземе. Няма ограничавания за овакантяване на страната. Хората, които имат отговорности и влезнали в действие незаплатени санкции, нямат правото да карат. Ако откритите водачи с неплатени санкции ръководят личния си автомобил, автомобилът се стопира от придвижване до възнаграждение на санкцията “, добави той.
„ Всеки дава отговор за нарушаванията си. Ако водачът, който ръководи не кара личния си автомобил, би трябвало да заплати своите санкции. Проверяват се всички МПС, в това число рейсовете. Пътниците в колите също подлежат на инспекция. Ако те имат невръчени фишове, те им се връчват. Ако пос-терминалното устройство не работи, длъжникът би трябвало да откри метод да си заплати. Глобите могат да се заплатят и по банков път, посредством компании медиатори, с онлайн банкиране и през портала на Министерство на вътрешните работи “, добави той.
„ Ако има влезнала в действие санкция, лидерът е известен и знае, че има санкция, само че е постъпил недобросъвестно и не си е платил. Спрените от придвижване коли на границата не е наша грижа. Собственикът би трябвало да откри метод да ги махне от там. От средата на месеца системата ще проработи и на останалите 8 гранични пунктове. Превантивен е резултатът, който чакаме от системата “, сподели още Писанов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР